Futboldaki FETÖ soruşturması kapsamında istifası alınan kurullardan Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) başkan ve üyeleri gönderildi. MHK'nin yeni başkanı Yusuf Namoğlu olurken, 94 kişinin TFF ile ilişkisi kesildi.
Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun usulen ettiği istifaların kabul edildiğini açıkladı.
Askeri ve devlet kurumlarındaki FETÖ üyelerinin bulunmasıyla işten çıkarılması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu da çalışmaların kolaylığı açısından tüm kurumların usulen istifa ettiğini açıklamıştı.
TFF daha sonra yaptığı açıklamada ise "Hain terör örgütüyle bağlantılı olduğu tespit edilen üyelerin istifaları işleme konularak kabul edilecek, incelemeleri temiz çıkan üyelerin ise istifaları kabul edilmeyecek" ifadelerini kullanmıştı. Bu gelişmelerin ardından TFF'den flaş bir açıklama geldi!
YENİ MHK BAŞKANI NAMOĞLU
Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu'nun istifalarını işleme sokarak tüm kişilerin görevden ayrıldığını duyururken Merkez Hakem Kurulu'nun başına Yusuf Namoğlu'nun getirildiğini açıkladı.
94 KİŞİNİN TFF İLE İLİŞKİSİ KESİLDİ
TFF 94 kişinin görevine son verdiğini duyurdu
Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Federasyonumuz, görülen lüzum üzerine 94 kişinin TFF ile ilişiğini kesmiştir. TFF ile ilişiği kesilen kişiler arasında klasman ve bölge hakem ve yardımcı hakemleri, İl Hakem Kurulu üyeleri ile ulusal ve bölgesel gözlemciler yer almaktadır."
Editör: TE Bilişim