Nintendo şirketinin imzasını taşıyan bu oyun Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD'de resmi olarak yayınlandı. Ancak oyun henüz Türkiye'ye gelmemesine rağmen APK sürümleri ile şimdiden tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Manisa'da da oldukça ilgi gösterilen POKEMON GO oyunu şimdiden Manisalı gençleri sokağa dökmeyi başardı. Kullanıcı, oyunda oluşturduğu karakterle birlikte sokak sokak Pokemon avına çıkıyor.
Kentin çeşitli bölgelerinde Pokemon avına çıkan Manisalılar görevler için kilometrelerce yol yürüyorlar. Akıllı telefonların kamerasını ve GPS özelliklerini kullanan konum bazlı oyun, harita sistemi ile gerçek hayatla bağlantılı olarak çalışıyor.
MANİSA'DA DA YAYGINLAŞIYOR
Manisa'da da oyunu indiren ve kısa sürede oyuna alışan gençler, sokak sokak gezerek birlikte hayali canlıları arıyorlar. Buldukları Pokemonları geliştirmek için de belirli noktalarda bulunan merkezlere giden gençler, oyunun Türkiye'de de kullanıma sunulmasını sabırsızlıkla bekliyor. Oynadıkları oyun hakkında bilgilendirme yapan 28 yaşındaki Serhat Oran, oyunun insanları hareket etmeye teşvik ettğini belirterek, "Evde oturarak oynanan oyunlar gibi saatlerce oynadığımız bir oyun değil. Ülkemize henüz girmedi. Fakat APK sürümü ile indirerek oynayabiliyoruz. Oyunu indirdik daha sonra Türkiye'de oyuncu sayısı bir anda artmaya başladı, forumlarda konuşulmaya başladı. Şu an Manisa'da da oynayan sayısının oldukça yüksek olduğunu düşünüyorum. 4-5 kişilik gruplar halinde oynuyoruz bu oyunu. Geceleri toplanıyoruz ve 2 saat yürüyerek Pokemon avına çıkıyoruz. Sanırım spor oluyor, ayrıca sosyalleştiren bir oyun" dedi.
EN ÇOK POKEMON ULURPARK'TA
Oran, verdiği bilgilerin yanında aynı zamanda arkadaşları ile oynadıkları süre boyunca en çok Pokemon'u Ulupark ve çevresinde yakaladıklarını belirterek, "Pokemon avı için en uygun bölge Ulupark, en çok Pokemon'u orda yakalıyoruz. Diğer merkez bölgelerde ise daha çok Zubat ve Ratatta yakalıyoruz" dedi.
Haber: Müzeyyen SARIEFE
Editör: TE Bilişim