Manisa’mızın Büyükşehir Belediye Başkanı, değerli dostum Cengiz Ergün’ün makamda oturmayı sevmeyen bir başkan olduğunu sık sık köşemde dile getiriyorum. Görevine başladığı ilk yıldan beri Manisa merkezini karış karış gezen Başkan Ergün, Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte 17 ilçede yaptıkları çalışmaları yerinde takip ediyor, vatandaşlarla sohbet ediyor. Bir gün bakıyorsunuz Saruhanlı’da, ertesi gün bakıyorsunuz Salihli’de. 

Salı günü Başkan Cengiz Ergün Salihli’deydi. Salihli Belediyesini ziyaret eden Başkan Ergün, daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı sürdürülen köprülü kavşak, MABEM binası, Bedesten Çarşısı, prestij caddeleri gibi çok sayıda projeyi yerinde inceledi. Daha önce gitmemiş olanlar ya da en son 5 yıl önce Salihli’ye gitmiş olanlara tavsiyem; gidin görün. Salihli gerçekten çok değişmiş ve gelişmiş. Bunda Cengiz Ergün’ün katkıları büyük. Salihli Belediye Başkanı Sayın Zeki Kayda’yı da unutmamak lazım. Her ikisi de yaşadıkları kenti seven, yaşadıkları kenti güzelleştirmek için çabalayan başkanlar. Bu açıdan Manisalılar da Salihlililer de şanslı diye düşünüyorum. 

Günün ilk saatlerinden akşam saatlerine kadar Başkan Ergün, Zeki Kayda Başkan ile birlikte Salihli’yi adeta karış karış gezdi. Salihlili vatandaşların ilgisi iki başkana da büyüktü. Belediyecilik kolay bir iş değil. Herkesi memnun etmek zor. Ama Salihli’de hem Cengiz Ergün’den, hem de Zeki Kayda’dan vatandaşlar memnun. Allah, Manisa için çalışan herkesten razı olsun. 

Not: Yarın da Başkan Cengiz Ergün’ün Kula ziyaretlerini ve oradaki izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Hoşça kalın.