Kuşadası’nın 17 kilometre güneyinde Davutlar Kasabası’nda huzur ve eşsiz bir tatil yaptım. Davutlarla Güzelçamlı arasındaki iki işadamı İsmail ve Nizamettin Etyemez’in Asayra Termal Otel’inde akşamları orucumu açtım, sahurda yabancı turistlerle birlikte oldum. Turizm mevsimi ramazan ayına rağmen yabancı turistlerin istilasına uğramış durumda Kuşadası. Dev gemiler Dünya’nın çeşitli diyarlarından Kuşadası’nın tarihi ören yerlerini denizin mavi suları ile buluşmak için geldiklerini görüyorum. Gelen Hintli, Japon ve Uzak Doğulu turistlerin otelde sakin, gürültüsüz bir yaşam sürmelerine de hayran kaldım. Bizim gibi yerli turistler örnek alsın. Gündüzleri Hürriyet Gazetesi’nden dostum, Mustafa Tatar ve Güzelçamlı’yı kendine mesken eden benim balıklardan sorumlu devlet bakanı Hasan Çoksöyler hiç yalnız bırakmadı. Güzelçamlı’da sahilde birlikte olduk. Balıkçı dostlarıyla sohbet ettik. Benim anladığım kadarıyla bu yaz Hasan Çoksöyler, eşi Hülya ve kızı Derya ile Güzelçamlı’daki havuzlu villasında huzur içinde tatil yapacak. Hafta sonu benim gibi Manisa’dan bunalıp kaçan Asayra Termal Otel’e gelen Bilal Demir ile beraber oldum. Sahurdaki sohbetimize Nizamettin Etyemez’de katıldı. Güneş yavaş yavaş ışınlarının şiddetini Pazar günü arttırmıştı Kuşadası’nda. Deniz kenarları dolup taşmıştı. Yani sizin anlayacağınız turizm mevsimi Kuşadası’nda başlamış. Bayram sürecinde Kuşadası’nda otel ve Motellerin durumunu tur operatörlerine sordum. Bana “Yerli kadar yabancı turist de bayramda Kuşadası ve çevresinde tatil yapacak. Otellerde doluluk oranı yüksek” dediler. Manisa’dan kaçıp geldiğim Kuşadası Davutlar Güzelçamlı’da 5 gün 5 gece Asayra Termal Otel’de sağlıklı bir yaşam sürdüm. Burada uyku problemim ortadan kalktı. Geceleri zamanında uyumaya başladım. Demek ki Kuşadası’nın havası oksijeni sağlıklı yaşam için birebir. İsmail ve Nizamettin Etyemez kardeşlere ve oğullarına bir kez daha teşekkür ederim.

MANİSA’DA İFTAR VE SAHUR YEMEKLERİ DEVAM EDİYOR

Ben Manisa’da yokken AK Parti Gençlik Kolları geleneksel hale getirdiği vefa sahurunu bu yıl 4’üncüsünü Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Manisa siyasetinin duayen ismi Bülent Arınç ile birlikte yaptı. Sahura AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Manisa AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Ak Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve bin 500’e davetli Bedesten Meydanı’nda sahur yaptı.

Bülent Arınç, Pazar günü gündüz ailesi için Sultan Camii’nde mevlüt okuttu. Akşam da Öğretmenevinde dostlarla iftar yemeği verdi.

Yundağı yöresinde faaliyet gösteren Talu Çiftliklerinin sahipleri Osman Talu, Hikmet Oray Yalçın, ramazan dolayısıyla çalışanlarına Babadan Restoran’da iftar yemeği vermiş. Bu iftara davetliydim. Kuşadası’nda olduğum için katılamamıştım. Sevgili oğlum Gökhan’ı ve yeğenim Burak’ı iftar yemeğine vekilim olarak gönderdim. Genel Müdür Mustafa Çelebi ve çalışanlar dualar içerisinde oruçlarını açıp patronları Osman Talu ve Hikmet Oray Yalçın’la bir süre sohbet etmişler. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ise iftar sonrası davette bulunmaya özen göstermiş.