MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısında “Seçimde kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz. İttifakta yokuz. Her seçim bölgesinde kendi adayımızı çıkaracağız” sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında, “Yerel seçimlerde mademki “biz Yolumuza” diyorlar biz de “Herkes kendi yoluna deriz” sözleri ile cevap verince 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde AK Parti-MHP ittifakı olmayacağı ortaya çıktı.

Yine Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Songüler ittifakın olmayacağını aylar önce bana söylemişti. Analizi dün itibari ile doğru çıktı. Hayırlısı olsun.

Ben de diyorum ki bu dakikadan itibaren MHP’nin Manisa’da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’dür. Başkan’a da hayırlı, uğurlu olsun.

Hemen belirteyim. Hem Bahçeli hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur ittifakında sıkıntı yok!” görüşlerini dün bir kez daha tekrarladılar.

Dün hem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi hem de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı partilerinin grup toplantısında yaptıkları konuşmalarını dikkatle izledim. Bazı konularda her iki partinin de karınları şişmiş. Dün önce MHP Genel Başkanı Bahçeli sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bunları dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “İşin tadı kaçtı” diyerek, “Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Yerel seçimde kendi yolumuzu kendimiz çizeceğiz. İttifakta yokuz” deyince iplerin koptuğunu gördük.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ayrıntılarının ön planda olduğu bir konuşma yapacağı bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu cinayetin ayrıntılarına girdikten sonra son günlerde MHP ile af, emeklilik ve öğrenci andındaki farklı düşüncelerini ifade ederek kırgınlığını dile getiren çeşitli örnekler sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı, “Yerel seçimlerde mademki biz yolumuza” diyorlar. Biz de “Herkes kendi yoluna deriz” şeklinde koydu.

“Neden bu duruma gelindi” derseniz, yeril seçimlerle ilgili ciddi bir çalışma yapan AK Parti Genel Merkezi’ndeki araştırma sonuçları, ittifakın partilerine zarar vereceği görüşünü görünce, yerel seçimlerde ittifak arayışlarının bir an önce sona ermesi için düğmeye bastı. Bunu gören Bahçeli’de dün grup toplantısında beklenmeyen açıklamayı yaptı ve Mart seçimlerinde AK Parti, MHP ittifakı ortadan kalktı. O güne kadar Türkiye’de ne olur, ne biter bilmem ama Manisa’da büyükşehir belediye başkanlığı seçimi kıran kırana geçecek.