‘Sona kalan dona kalır’ diye bir söz vardır. Hayırlı bir işaret değildir bu söz. Cumhur ittifakı ile Millet ittifakı Manisa’da birbirlerini kollamaktan bir türlü yerel seçimlerde büyükşehir ve ilçelerde başkan adaylarını açıklayamıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki hafta Manisa’ya gelerek Cumhur ittifakının adaylarını açıklayacağı bilgisi var. Gün belli değil. Papatya falı açmaktan başka çare yok. Ancak toplumun seçim heyecanının Manisa’da başlamadan bitme noktasına geldiğini görür gibiyim. Gazı kaçmış gazoz gibi. Benden yazması, büyüklerimiz daha iyi bilir.

Dün yağmur yoktu, soğuk vardı. Söğütaltı Kahvesi’nde her zaman olduğu gibi Zülfikar Gürcan, Mustafa Karakaş, Çapala Mehmet ve Aydın Benlişen otururken İYİ Parti Başkanı Hasan Eryılmaz ile karşılaştık. Hasan Eryılmaz, Mustafa Karakaş ve Zülfikar Gürcan’la şakalaştı. Ben Hasan Eryılmaz’a “Adaylarınızı ne zaman açıklayacaksınız?” diye sordum. Eryılmaz, “Büyükşehir adayımızı önümüzdeki hafta Çarşamba günü açıklayacağız. İlçeleri ise Cumhur ittifakının adaylarının belirlenmesi sonrası ince eleyip sık dokuyarak açıklayacağız” dedi.

Dün gazeteye giderken Çapala Mehmet’in yanına uğradım. Orada İYİ Parti yönetiminden bazı kişilerin kongrelerinin zamanında yapılmadığı gerekçesi ile şikayette bulunduklarını öğrendim. Seçim öncesi İYİ Parti il yönetimine kayyum atanacağı iddiasında yorum yapanlar oldu. Biraz araştırdım. Şikayetin yapıldığı doğru çıktı. Ne olur bilmiyorum.

Dün AK Parti seçim işlerinden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ataman Taydaş’a “Bahçeli geliyormuş. Cumhur ittifakının adaylarını açıklayacakmış” dedim. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Taydaş, “Geleceğini öğrendik. Ancak partimizin genel merkezinden bize ulaşan bir durum yok, bekliyoruz” dedi. 9 Ocak’ta bir dostum bana MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Manisa’ya gelerek Cumhur ittifakının adaylarını açıklama ihtimalini söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana, Mersin ve Manisa Cumhur ittifakının aday açıklamasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yapmasını arzu ettiğinin de bilgisi o tarihte bana aktarılmıştı. Doğru bir düşünce. Önümüzdeki hafta gerçekleşebilecek gibi görünüyor.

Bizim acar muhabirlik döneminde rahmetli Süleyman Demirel’in “Siyasette 24 saat uzun süre” sözleri hafızalarımıza yerleşmişti. Bugün bakıyorum her saat başı değişen bir siyaset uygulamasına tanık oluyoruz. Onun için Bahçeli önümüzdeki hafta gelecek diye yazdım. Hafta sonu çıkıp gelirse şaşırmam. Heyecan dorukta. Başkan aday adayları nefeslerini tutup Ankara’dan gelecek habere odaklandılar. En rahatı Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün. Genel Başkanının Manisa’ya geleceğini Sarıgöl’de açıklayan Ergün’ün büyükşehir belediye başkan adaylığı da belli. Ben boşu boşuna Kadir Gecesi’nde doğmuş demiyorum.