Vatandaşların güvenliği ulaşımını sağlamak ve trafik akışının rahatlatılması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaşehir'de İzmir-Denizli karayolu üzerinde yapımına başlanan kavşak projesinin 1. Etabı düzenlen törenle açıldı.

Cengiz Başkan 2014 seçimlerinde verdiği kavşak yapımları ile ilgili sözlerini tutmanın gururuyla öncelikli olarak önce Turgutlu Kavşağı’nın 1. Etabını açmıştı. O detayları yine köşemden sizlere aktarmıştım. Geçen hafta da Cengiz Başkan ve Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak görkemli bir törenle Alaşehir Kavşağının ilk etabı olan battı çıktı kısmını hizmete açtılar.

Modern kavşaktan ilk geçişi de Cengiz Başkan Ali Uçak’ın kullandığı 1956 model klasik Chevrolet ile yaptı. 1956 model klasik Chevrolet arabaya binen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Ali Uçak ve MHP İl Başkanı Erkan Öztürk hem küçük bir Alaşehir turu yaptı hem de kavşaktan ilk geçen isimler oldu.

Tabi ki bu 27 milyonluk dev yatırım Manisa’ya değer katan yatırımlar Özellikle Cengiz Başkan vatandaşlarını düşünerek geçmişte 32 kardeşimizin trafik kazasında can verdiği bu yol, adeta bir ölüm yoluydu büyük başkan kavşaklara el atarak Karayollarının yapması gereken işleri üstlendi ve bence de çok iyi yaptı.

Yapılan Kavşağa Başkan Ergün’ün önerisi ve meclis kararı ile merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in isminin verilmesi de ayrı bir takdir konusu ben buradan bir kez daha teşekkür ediyorum.