Malum Cuma günü Galatasaray Fenerbahçe derbisi var. Bugünden itibaren medya derbi havasına girer. İki takımda kötü top oynuyor. Hatta Fenerbahçe tarihin en kötü lig performansını sergiliyor. Son olarak 3-1’lik Ankaragücü hezimeti sonrası Fenerbahçe’de Cocu ile yolar ayrıldı.

Açıkça şunu söyleyeyim Fenerbahçe bu kötü hali ile Galatasaray’ı yener. Galatasaray haftalardır kötü top oynuyor. Fatih Terim medya gücü ile sorun yokmuş gibi gösteriyor. Haftalardır top oynamayan Galatasaray’ı Muslera kurtarıyordu. Ama Malatya deplasmanında Muslera’da Galatasaray’a yetmedi. Kötü oynayan Galatasaray derbi öncesi hak ettiği bir mağlubiyet aldı.

Fatih Terim eğer bu gidişata radikal önlemler almazsa Galatasaray bu şımarık kadrosu ile daha çok hüsran yaşar. Gelelim Fenerbahçe’ye. Ali Koç’lu Fenerbahçe bir türlü istediği saha sonuçları alamadı. Ama bu kadar başarısız sonuçlara rağmen bana göre Ali Koç saha dışı olayları çok iyi yönetti. Fenerbahçe sezon başından beri kötü sonuçlar almasına rağmen hep gündemi değiştirmeyi başardı Ali Koç. Önce yardımcı teknik direktörler olayı ile bir iki hafta gündemi değiştirdi. Şimdide derbi öncesi havayı olumlu kılmak için Cocu’nun görevine Ankaragücü maçı biter bitmez son verdi.

Şimdi herkes Fenerbahçe’nin yeni hocası kim olacak onu konuşacak. Yani Ali Koç gündem değiştirme ve kriz ortamını yönetmede bana göre çok başarılı. Ama Comolli ve Cocu tercihleri çok yanlıştı. Maalesef Türkiye’de futbolun bazı gerçekleri var. Profesyonel yapılar burada tutmuyor. Amatör ruh olacak. Az da olsa amatör ruhla mücadele edilecek. Fenerbahçe Comolli’nin yaptığı kötü takımın kurbanı oldu. 10 maç sadece 9 puan topladı. Bu kötü gidişata pansuman olacak en iyi maç derbi maçı bana göre. Galatasaray bu kadar kötü iken Fenerbahçe bu hali ile bile 3 puanı alacağını düşünüyorum. İnşallah yanılırım ama Galatasaray’ın yürüyecek hali yok.

YERLİ HOCA GELMELİ

Fenerbahçe’de Cocu gitti. Şimdi yeni gelecek hoca yabancı olursa sezonun geri kalanı da Fenerbahçe için kötü gider. Bana göre Ali Koç yerli bir hoca ile yola devam etmeli. Ersun Yanal’ı istemiyorsa Kemal Özdeş var Kemal hocanın yaptıkları ortada. Bana göre Fenerbahçe’yi bu kadrosu ile başarıya taşıyacaktır.