Koronavirüs nedeniyle ertelenen Türkiye liglerinin akıbeti gizemini korurken, spor kamuoyunda gözler Mayıs ayının ilk haftasında gerçekleşmesi beklenen toplantıya çevrildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüpler, Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda bir toplantı gerçekleştirecek.

Daha önce TFF Başkanı Nihat Özdemir’in açıkladığı 10 senaryo masaya yatırılacak.

Bu senaryolar arasında liglerin iptali, play-off gibi bir çok seçenek var.

Bu senaryoların hepsinin hayata geçme ihtilali çok yüksek ama en çok desteklenen senaryo, liglerin kaldığı yerden devam edip tamamlanması…

Tüm kulüplerin en çok hassas olduğu nokta hiç şüphesiz ki bu.

Ancak işin bir de sağlık boyutu var. Toplantının gerçekleşeceği tarihlerde koronavirüs tehlikesinin Türkiye’de en üst seviyelerde olması bekleniyor.

Muhtemelen bu gelişmeler toplantının seyrini değiştirecektir.

Burada en belirleyici faktör: Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önderliğinde koronavirüs ile mücadeleyi en üst seviyede sürdüren Bilim Kurulu’nun maçlarla ilgili vereceği kararın pek iç açıcı olacağını düşünmüyorum.

TFF’nin senaryoları arasında liglerin Ağustos ortası ya da Eylül başı kaldığı yerden devam etmesi de seçenekler arasında.

Haziran ve Temmuz aylarındaki sıcak havaları da hesaba kattığımız zaman, futbolu nasıl bir gelecek bekliyor herkes merak içinde.

Futbolcular evde antrenman yapmaktan sıkıldı, teknik adamlar maç izlemekten bıktı, taraftar bağırmayı özledi…

Futbolun ve diğer tüm sporların kıymetinin bilineceği sağlıklı daha güzel günler dileğimiz.

Umarım o günlere bir an önce döneriz…