Cumartesi PepsiCo’nun tören yerinde yapılan anonsla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Özel Danışmanı Hüseyin Tanrıverdi’nin de programlara eşlik ettiğini öğrendik.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Valimiz Ahmet Deniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, milletvekilleri ve açılışı yapılacak PepsiCo’nun üst seviyedeki yöneticileri karşıladı.

OSB Başkanı Sait Türek ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yılmaz açılış töreninde yan yana oturuyorlardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Manisa’daki törene katılanların arasındaydı.

 Fabrikanın tanıtımını izledik. Sonra konuşmalara geçildi. Tarım Bakanı Pakdemirli ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank’ın konuşmalarından sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki fabrika açılışı nedeni ile Manisa’da bulunmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, “Her iki yatırımı hayata geçiren yatırımcılarımızı gönülden kutluyorum. 500 kişiye istihdam sağlayacak fabrikamızın istihdamımızın yanı sıra tarım kapasitesinin artmasına ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum. Yalan haberlerle

Türk ekonomisi üzerine olumsuz bir hava oluşturulmaya çalışıldığı bir dönemde böyle bir fabrikanın üretime geçmesi takdire şayandır. Bu  şehrimize hem de Türk ekonomisine duyulan güvenin göstergesidir. Yatırımcı şunu arar. Bir ülkede güven varsa, istikrar varsa gelir yatırımını yapar. Öğrencilik yıllarımda bir hocanın tespiti vardır. “Para civa gibidir’ derdi. “Kendisi için uygun yer neresiyse oraya kaçar” derdi. Uluslararası güvenin olduğu yeri bulması lazım. Ben Bakanlarıma hedef veriyorum. Yoksa ben bakan olurdum. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ihracatını yaptık, yatırım ortamı bakımından en güvenli ülkelerden biriyim” dedi.

Fabrikanın açılış kurdelesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, PepsiCo yetkilileri, AK Parti Manisa Milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı Hüseyin Tanrıverdi, belediye başkanları, çalışanlar ve davetliler kesti.

Bu hafta aklar karalar belli olacak. Cumhur ittifakı adaylarının Manisa’da tanıtılması kuvvetle muhtemel. Şu anda Başkent’ten hangi ismin gelip açıklamayı kimin yapacağı ise henüz belli değil. Dün de yazdım bugün de tekrarlıyorum. Sürprizlere açık bir hafta geçireceğiz.