-Beyazfil’i Büyükşehir Belediyesi yapacağım.

-Yenihan’ı Butik Otel yapacağım.

-Kurşunluhan’ı Lezzet Çarşısı yapacağım.

-Eski Çarşı’yı yenileyeceğim. (Eski çarşıyı yenileyerek zincir mağazalara değil, Manisa esnafına ve turizme kazandırıyoruz.)

-Ulupark’ın altına 2000 araçlık (yedi kat altına) otopark yapacağım.

-Emekliler Parkı’nı ağaçlandıracağım.

 (ki adı: Kendi meclis üyesiyken onayladığı Bülent Koşmaz Parkı’dır.)

-.............

Yıllardır siyasetin çeşitli evrelerinde; çeşitli kişilik altında çeşitli partilerde bulunan bir şahsın Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı esnasında sözde hazırladığı projeler. Belki daha başkaları da vardır. İlçelerde ne söylediğini bilmiyorum merkezde böyleyse her yerde böyledir

Şimdi, arkadaşlar el insaf. Bunlara el insafta facebook da aklı başında adamların beğenip paylaşmalarına ne demeli?

Otopark sıkıntı var diye Cengiz Başkan’a muhalefet mi yapılıyor? Hemen “Uluparkın yedi kat altına 2000 araçlık otopark yapacağım” diye proje hazırlayıp basında paylaşıyor. Ardından bir ziraat mühendisi “Gelişen teknoloji ile yerin altına girecek ağaçlara zarar vermeyecek.” Diplomasına bakmak lâzım.

Merkezin bir tek yeşil alanı, yılların ağaçları olan, vatandaşın oturup nefes aldığı, altında bir çok kabrin bulunduğu bu ulu mezarlık, sanki boş bir tarlaymış gibi hallaç pamuğu gibi atılıp 25 m derinliğinde kazılıp otopark yapılacak. Gelişen teknoloji ile yapacak deyip bu projeyi facebook’ta beğenen ziraat mühendisi idi bu da inşaat mühendisi.

Beyazfil Yıkılmasın platformu bir hafta önce  yeni bir bildiri yayınladı. “Beyazfil yıkılamaz bu Manisa’nın malıdır.” Hemen bir proje de oraya. “Beyazfili büyükşehir belediyesi yapacağım.” Hoppala. Bu binayı özelleştirme idaresi sattı bir ticaret firması 30 milyon küsura satın aldı şirket malı.

 Bu ülke Cumhuriyet ile yönetiliyor. Adamı oturduğu yerden kaldırmaya dahi hakkınız yoktur. Diktatör bir eda ile buraya da bir proje “Eski Belediye ile birleştirip Beyazfil’i Büyükşehir Belediyesi yapacağım.” Binanın sahibi o bina benim dedi. Sen de kim oluyorsun.

“Yenihan’ı otel yapacağım.” Yaa kimsenin aklına gelmedi bu güne kadar, olur mu, olur. Yandaşları balıklama atladı. Bu adam dahi. Yahu o yapı tarihi eser, tescilli. Han yaparsın develerin bağlandığı halkalar duruyor. Ama otel için her bölüme ayrı ayrı banyo wc yapamazsın. Koruma Kurul”u kalorifer

 tesisatı dahi yaptırmıyor, değil ki kırıp döküp temizsu atıksu tesisatı yapacaksın.

Neyse, harmanda saman savrulma zamanı bitmek üzere, seçim çalışmalarının sonuna  5-10 gün kala, Eski Bedesten Çarşısı’nı) görmemiş ama sanırım duymuş birileri kulağına üflemiş. Manisa’nın Eski Çarşısı’nı yenileceğim sokak sağlıklaştırma projesini başlatacağım. Facebook da yorum, hem de o çarşının eskilerinden bir zamanlar zırai ilaç tohum felan satardı. Beğenmiş yorum bile yapmış. Yahu 2009’dan beri Koruma Kurulu ile birlikte onların dediği gibi etap etap 10 seneden beri yapıyoruz son bir etap kaldı, onun da projeleri Koruma Kurulu’nda. Cengiz Başkan,

 bas bas bağırıyor “Eski Çarşı’nın yenilenmesini bitirince farklı; yaşanılabilir, çalışır, canlı bir çarşı haline getireceğiz manisamızın ekonomisine katkı sağlayacak bu güne kadar 20 Milyonun üzerinde para harcadık.”

‘Emekliler Parkı Ağaçlandırılıyor.’ İki kat yeraltı otoparkı bittiğinde üstünün de peyzajı tamamlandığında adını Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi ki kendi de meclis üyesiyken oy birliği ile Manisa OSB Yönetim Kurulu ve Ticaret Odası Başkanlığı zamanında Manisa’mıza hizmetleri geçmiş rahmetli ‘Bülent

 Koşmaz Parkı’ adı verildi.

Altı iki kat 400 araçlık yeraltı otoparkı mümkün olduğu kadar ağaç (Hatuniye Camii önüne) dikildi hatta mevcutlar ellenmedi meydan da yeşillendirildi herkes biliyor. Altta beton yokmuş, boş toprak meydanmış gibi “Emekliler Parkı ağaçlandırılacak” diyor.

Trafik şöyle olacak, nostalji tramvayı yapılacak, ki o da Kumludere Peyzajı yapılırken bizim projemizdi. Takip ettiğim kadarıyla bunlar proje diye seçim zamanı dolaştı. Hadi bu arkadaş yalan söyledi kandırık yaptı. Bilmiyor demiyorum o da Manisa’lı burada yaşıyor. Politikanın çeşitli evrelerinde AP zamanından beri parti parti gezdi bunda değil, gezdirenler de kabahat. Herhalde başı dönmüş olmalıki ne söylediğini ne yapacağını bilemiyor. Hadi bu arkadaşın başı döndü. Bu dediklerini proje diye yutturduklarına, yutanlara, inananlara ne demeli.

“Atmayın be, din kardeşiyiz” demekten başka.

Tarlada harman savrulduktan sonra tozundan toprağından, boş başağından sonra dolu başak kalır. Toz toprak, boş başak rüzgarla savrulur, uçar gider.