Akhisar’da 8 yıldır yapılan Dünya Zeytin Günü kutlamalarına Sabah Gazetesi’nin üstad köşe yazarı dostum Yavuz Donat’la katıldım. Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Alhat’ın fabrikasında radyo ve program yapımcısı Alhan Cimoğlu ile Yavuz Donat’la birlikte olduk.

Birlikte yürüyüşe katıldık. Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Mungan ile birlikte Fayton Hotel’de bir araya geldik.

Zeytin günü kutlamalarına gelen yerli ve yabancı konuklarla akşam yemeğinde bir araya geldik.

Başta Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat ve organizede yer alan herkes üstlendikleri görevlerini başarı ile yerine getirdiklerini gördüm.

Kutlarım. Hele Akhisar-Sındırgı yolu üzerinde Taş Konak’taki kahvaltı ve paneldeki ilgiyi hayranlıkla seyrettim.

Cumartesi sabah kahvaltısında ünlü tarihçimiz Profesör İlber Ortaylı da katıldı.

Her yerde Akhisar’ın simge gazetecileri Kenan Molla ve Haldun Akyüz de vardı. Kahvaltıda AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Yardımcısı Ömer İşçi ile uzun uzun konuştum.

Manisa Borsa Başkanı Sadık Özkasap Yavuz Donat’la görüştü. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk ile birlikte oldum.

Oğlum Gökhan ve torunum Ertuğrul’la birlikte olduk. Yıllardır Akhisar geçmişte tütünle anılırdı. Bugün zeytinin başkenti olarak anılıyor.

Akhisar’ın zeytinini tanıtmak için yapılanlar programın mükemmel olduğunu söyleyebilirim. İnşallah Mesir Şenlikleri’ni de Manisa  olarak böyle güzel organizasyona ev sahipliği yaparız.