Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 1989-1994 yılları arısında belediye başkanlığı yapan Galip Şahyar’ın cenaze törene katılmak için dün Aydın Benlişen, Ali Filizkan ie birlikte Alaşehir’e gittik. Aydın Benlşen ve Fatih Kadayıfçılar da daha sonra geldiler. Bizler Alaşehir Belediyesine uğradık. Sümer Oral ve eşi Türkan Hanım belediye önündeki törenden sonra Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun makamındaymış. Sümer Oral eşi Türkan Hanım iyi bir dostlarını kaybetmenin derin üzüntüsü içindeydi. Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu Sümer oral Kadir Daş, Ali Filizkan Aydın Benlişen ile yürüyerek Alaşehir Camine geldik. Hem benim hem de Ali Filizkan’ın siyaset yaşamından tanıdığımız birçok dostla cenaze töreninde görüşme fırsatını yakaladık. Sarıgöl’ün Tırazlar köyünden Adalet Parti’nin İl genel meclis üyeliği yapan 85 yaşındaki Cengiz Ceyhan’ı Selendi’den Ramazan Gürcan’ı Alaşehir’den İbrahim Öztürk. Gündüz Karaoğlanlar Belediye Başkanlığı yapan Galip Şahyar’ın son yolculuğunda Pazar Caminde son görevlerini yapanlar arasındaydı. Alaşehir Müftüsü Necati Karan’ın kıldırdığı cenaze namazına Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, eski belediye başkanlarından Kadir Daş, Ali Uçak, Ak Parti İlçe Başkanı Yazar Demirel, CHP İlçe Başkanı Gülgün Hasçelik de ailesi ve sevenleri Galip Şahyar’ı edebi istirakına uğurluyordu.

Galip Şahyar benim de Ali Filizkan’ın ve Zafer Ünal Başkanın yakınıydı. Belediye başkanlığı döneminde ve sonrasında çok beraber olduk. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu belediye önünde yapılan törende "Merhum belediye başkanımız Galip Şahyar, Milli Mücadele yıllarında, Kurtuluş Savaşı'nda Alaşehir Kongresi'nin toplanmasında aktif görev alan, kongrenin yapılmasını sağlayan ve kongre döneminde belediye başkanlığı yapan Galip Bey'in torunudur. Her gün belediyemizin yanında bulunan çay evinde oturur sohbet ederdik. Kaybettiğimiz başkanımız Şahyar, belediye başkanlığı döneminde Alaşehir’imize büyük hizmetlerde bulunmuş herkes tarafından sevilen ve sayılan bir insandı. Görev yaptığı dönemde Alaşehir’imize çok iyi hizmetler yapan başkanımıza Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum" dedi.

Maliye Bakanlığı yapan Sümer oral abim de "Alaşehir’e her gelişimde farklı bir heyecan içinde olurdum dün hüzünlü ve üzüntülü bir şekilde geldik. Hayat böyle, şu anı hiç aklımdan geçirmemiştim. Galip iyi bir mühendisti, iyi bir çiftçiydi, iyi bir arkadaş iyi bir dost ve iyi bir Alaşehirliydi. Belediye başkanlığı döneminde çok hizmet etme heyecanı yaşadığını görmüştüm. İsmini taşıdığı Kuvayi Milliyeci ve milli mücadelenin en zor yıllarında Alaşehir belediye başkanlığı yapmış dedesinin torunu olarak o makama gelmiş olmanın ayrı bir mutluluğunu taşıyordu" diye konuştu. 

 Allah rahmet eylesin iyi bir dosttu Galip Şahyar nurlar içinde yatsın. Ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Alaşehir belediye Başkanının basın danışmanı Mustafa Abadan’a da Alaşehir’de gösterdiği misafirperverliğe de teşekkür ederim.