Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Vestel, güzel bir işbirliğine imza atarak, Türkiye’de bir ilk olan bir şehri baştan başa dolaşan ilk bisiklet yolunu Manisa’ya kazandırdı. Cumartesi günü, 41 kilometrelik bisiklet yolunun tamamlanan 11 kilometrelik bölümünün açılışı vardı. Vestel City önü gelinlik kız gibi süslenmiş, açılış için bekleniyordu. Bisikletlerini alıp açılışa katılan Manisalılar da, açılış törenine renk katıyordu. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Vestel arasında imzalanan protokol doğrultusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi yolun altyapısını yaparken, üst yatırımların tamamı da Vestel tarafından yerine getirildi. Manisa’nın İstanbul girişinden başlayıp, İzmir çıkışına kadar devam edecek bisiklet yolunun rotasında Organize Sanayi Bölgesi, Celal Bayar Üniversitesi, Adalet Sarayı gibi önemli ulaşım noktaları da yer alıyor. Türkiye’de bir ilk olan ve Manisa’nın doğusundan batısına uzanan bisiklet yolu, toplamda 41 kilometre uzunluğunda olacak. Cumartesi günü bisiklet yolunun tamamlanan 11 kilometrelik ilk etabı açıldı. İkinci ve üçüncü etabın çalışmalarının da hızla sürdüğünü açılış konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanvekili değerli Mümtaz Kahya açıkladı. 

Bisiklet, sağlıklı yaşamın en önemli araçlarından biri. Malumunuz, nüfusumuz hızla artıyor. Buna bağlı olarak konut ve araç sayısı da artıyor. Dolayısıyla çevre kirliliği had safhaya çıkıyor. Vücut sağlığımız için ve çevremizin temiz kalması için bisiklet önemli bir araç. O yüzden bu güzel hizmet için Manisa Büyükşehir Belediyesine ve Vestel yönetimine teşekkürü bir borç biliyorum. Manisa’da güzel şeyler oluyor. Devamının olması dileğiyle…