8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde saat 23.40 sıralarında Konak Metro yakınında gerçekleşen olayda, alkollü olduğu iddia edilen 31 yaşındaki Y.Y., bilmediği anne O.T. (45) ile kızı İ.A.’ya (20) nedeni belirsiz bir şekilde bıçakla saldırdı. Anne ve kız defalarca bıçaklanarak kanlar içinde kaldı. Bu sırada bekçilerin yaklaştığını fark eden saldırgan Y.Y., kaçmaya çalışırken kendini de suç aleti olan bıçakla yaraladı ve yakalandı.

İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri gerçekleştirilen anne-kız, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen 20 yaşındaki İ.A. hayatını kaybetti. Anne O.T.'nin ise halen hayati tehlikesi devam ediyor ve tedavisi hastanede sürüyor.

A.’nın cenazesi, baba Rıza A., aile yakınları ve vatandaşların katılımıyla 9 Mart’ta, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Torbalı ilçesindeki Ayrancılar Mezarlığı'nda gözyaşları içerisinde defnedilmiş, bir devlet hastanesinde memur olarak çalıştığı öğrenilen katil zanlısı Y.Y. ise emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

 Yaklaşık 1 dakika boyunca saldırmış

Öte yandan yakınlardaki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, katil zanlısının yaklaşık 1 dakika boyunca anne ve kızına bıçakla saldırdığı açıkça görülüyor.

Tekstil fabrikasında yangın çıkmıştı… Kontrol altına alındı! Tekstil fabrikasında yangın çıkmıştı… Kontrol altına alındı!

Editör: Nuray Bozkurt