Bilindiği üzere Ege’nin incisi olarak nitelendirilen İzmir’de ise çok sayıda yaz tatili beldesi bulunuyor. Özel plajlar ve otellerin birçoğu fahiş fiyatlar sunuyor. Bu nedenle birçok insan İzmir’de ücretsiz denize girilecek yerler konusunu araştırıyor.

Baharın gelmesi ve havaların güzelleşmesi ile birlikte tatil sezonu da yavaş yavaş açılmaya başladı. İzmir’deki halk plajları ve ücretsiz koyları paylaştık…

İzmir'de Ücretsiz Denize Girilecek Yerler

İzmir’de çok sayıda halk plajı ve parsellenmemiş koy yer alıyor. İzmir’de ücretsiz denize girilecek yerler aşağıdaki gibidir:

  • İzmir Urla Halk Plajı
  • İzmir Gümüldür Halk Plajı
  • İzmir Dikili Halk Plajı
  • İzmir Aliağa Halk Plajı
  • İzmir Dikili Hayıtlı Koyu
  • İzmir Çeşme Ilıca Plajı
  • İzmir Çeşme Pırlanta Plajı
  • Alaçatı Delikli Koy
  • Şifne Paşalimanı Koyu
  • Çandarlı Kale Önü Plajı
  • İzmir Dikili Akvaryum Koyu
  • Kocakarı Plajı Dalyanköy
  • Çeşme Merkez Tekke Plajı

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 1

1. İzmir Urla Halk Plajı

Ücretsiz olarak İzmir’de denize girilecek yerler arasında Urla, en sık araştırılan lokasyonlardan biridir. İzmir merkeze 3 km olan Urla’nın mavi bayraklı halk plajı, Urla Belediyesi tarafından sunulan bir hizmettir.

Urla Halk Plajı’na giriş ücretsizdir ve dileyen herkes kum ve denizden faydalanabilmektedir. Toplu taşıma ile ulaşım imkanı bulunan bu yer, İzmir’de ücretsiz halk plajları arasında yer almaktadır.

Urla Belediyesi’nin işlettiği halk plajı yine belediye tarafından işletilen bir tesise sahiptir. Bu sebeple WC, yemek, duş gibi birçok hizmet barındırmaktadır.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 2

2. İzmir Gümüldür Halk Plajı

İzmir’de ücretsiz denize girilecek yerlerden biri de Gümüldür Halk Plajı’dır. Menderes Belediyesi’nin hizmete sunduğu bu plaj, mavi bayraklı olması sebebiyle sık tercih edilen yerler arasındadır. Şehir merkezinden 65 km uzaklıkta olan bu plaja toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 3

3. İzmir Dikili Halk Plajı

20 km sahil uzunluğuna sahip olan Dikili Halk Plajı, mavi bayrak taşıyan İzmir’in temiz suları arasında yer almaktadır. İzmir şehir merkezine 100 km uzaklıkta olan bu plaja toplu taşımayla da rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Yer yer tesis bulunan Dikili Halk Plajı’nda WC, duş, yemek gibi imkanlar da mevcuttur. İzmir’deki ücretsiz plajlar arasında oldukça popüler olan Dikili, mavi bayraklı halk plajının yanı sıra koylarıyla da dikkat çekmektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 4

4. İzmir Aliağa Halk Plajı

İzmir’de ücretsiz denize girilecek yerler arasında yer alan Aliağa Halk Plajı, Ağapark Plajı olarak adlandırılmaktadır. Şehir merkezine ortalama 60 km uzaklıkta olan Ağapark Plajı’na, İZBAN seferleri ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

170 dönümlük bir arazi içinde yer alan bu plaj tesis, WC, su sporları gibi birçok olanağı halka sunmaktadır.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 5

5. İzmir Dikili Hayıtlı Koyu

İzmir Dikili’nin koyları arasında yer alan Hayıtlı, yeşili ve maviyi bir arada barındırması sebebiyle oldukça tercih edilmektedir. Kamp, çadır, karavan, piknik ve mangal yapma izni de barındıran bu koy, ince bir kuma ve iskeleye sahiptir.

Dikili’nin Bademli köyü yolu üzerinde bulunan Hayıtlı Koyu’na, Dikili merkez toplu taşımaları ya da şahsi araç ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 6

6. İzmir Çeşme Ilıca Plajı

İzmir’in en popüler plajları arasında yer alan Çeşme Ilıca Plajı halka açık ve ücretsiz bir sahildir. İzmir’in en sıcak denizi hangisi sorusuna da yanıt veren bu plaj, hafta sonları ve yaz aylarında oldukça kalabalıktır.

Çeşme merkeze 2 km uzaklıkta olan Ilıca Plajı’na, toplu taşıma ile ulaşım sağlanabilmektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 7

7. İzmir Çeşme Pırlanta Plajı

İzmir’de ücretsiz halk plajları arasında bulunan Pırlanta Koyu, Çiftlikköy’de yer almaktadır. Çeşme Marina ve Altınkum arasında yer alan koy, dalgalı bir suya sahiptir. Bu sebeple sörf yapmak için oldukça elverişlidir.

Girişin ücretsiz olduğu bu koya bir tek havlu ile girilebilmekle birlikte, uygun fiyata şezlong ve şemsiye de kiralanabilmektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 8

8. Alaçatı Delikli Koy

İzmir’de ücretsiz denize girilecek yerler arasında yer alan Deliklikoy, Çeşme’de bulunmaktadır. Bu kapsamda Deliklikoy, Alaçatı ile Ovacık arasında kalan bu gizli cennet olarak adlandırılmaktadır.

Tamamen halka açık olan bu koy, bembeyaz kumu ve kayalıklara sahiptir. Bu sebeple ziyaretçilerine adeta bir görsel şölen sunmaktadır. Bununla birlikte Deliklikoy adını, iki kayanın doğal olarak delik şeklinde mağara oluşmasından almaktadır. İçerisinde hiçbir tesis bulunmayan bu doğal yapı, WC ve duş gibi imkanlar içermemektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 9

9. Şifne Paşalimanı Koyu

İzmir’in sakin plajları arasında yer alan Paşalimanı Koyu, Ilıca merkeze yaklaşık olarak 5 km uzaklıkta yer alan Şifne’de bulunmaktadır. Ulaşım ise Ilıca'dan sağlanmaktadır.

Bugün kanallarda neler var? 30 Nisan Salı TV yayın akışı listesi Bugün kanallarda neler var? 30 Nisan Salı TV yayın akışı listesi

Çevresinde birçok turistik tesis ve yazlıkların bulunduğu Paşalimanı Koyu, içerisinde bir tesis barındırmamaktadır. Bu sebeple tamamen halka açık ve ücretsizdir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 10

10. Çandarlı Kale Önü Plajı

İzmir’de ücretsiz denize girilecek yerler arasında bulunan Çandarlı Kale Önü Plajı, mavi bayrağa sahip temiz denize sahiptir. Dikili yolu üzerinde bulunan bu plaj, Çandarlı merkezde yer almaktadır ve toplu taşıma ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Görece soğuk bir suya sahip olan Çandarlı Kale Önü Halk Plajı, tarihi bir kaleyi arkasında barındırması ve birçok olanağı sayesinde oldukça tercih edilmektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 11

11. İzmir Dikili Akvaryum Koyu

İzmir’in en temiz ve berrak suları arasında yer alan Akvaryum koyu, Dikili’nin Bademli Köyü’nde yer almaktadır. İçerisinde hiçbir tesis bulunmamasıyla birlikte, tamamen halka açık ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyülemektedir.

Toplu taşımanın olmadığı bu koya, şahsi araçla Bademli Köyü içerisinden ya da tekneyle ulaşım sağlanabilmektedir.

Dikili Koylari Akvaryum

12. Kocakarı Plajı Dalyanköy

Kocakarı Plajı Çeşme’nin Dalyanköy mevkiinde yer alan ve soğuk suyu ile bilinen bir halk plajıdır. Oldukça sakin olan bu plaj, içerisinde bir tesis barındırmamakla birlikte tamamen halka açıktır. Başlarda taşlık olan deniz kumu, ilerledikçe ince kuma dönüşmektedir. Kocakarı plajı Çeşme yerlileri tarafından oldukça tercih edilmektedir.

Izmirde Ucretsiz Denize Girilecek Yerler 13

13. Çeşme Merkez Tekke Plajı

İzmir’de ücretsiz denize girilecek yerlerden bir diğeri ise Çeşme merkezde bulunan Tekke Plajı’dır. Çeşme Marina’nın ilerisinde bulunan bu plaj, Çeşme merkeze en yakın olan ücretsiz halk plajıdır.  Tekke Plajı Çeşme merkeze yakın olması sebebiyle İzmir’de günübirlik denize nereye gidilir sorusunun ilk cevaplarından biridir.

İzmir'de ücretsiz denize girilecek yerleri paylaştık!

Muhabir: Özkan Çelik