Manisa Futbol Kulübü’nün malum düşüşü 1922 Konyaspor deplasmanında da sürdü. Yılport Samsunspor ile puan farkı 7’ye çıktı ama futbolda son düdüğe kadar umut var.

Futbolun en büyük cazibesi de burada yatıyor.

Fenerbahçe’nin Denizli’de kaybettiği şampiyonluk, yine Fenerbahçe’nin Bursaspor ile son saniyelere kalan şampiyonluk yarışı… Bunun gibi birçok örnek sayılabilir.

Manisa Futbol Kulübü de önde olduğu bir yarışta 7 puan geriye düştü. Bu bir rehavetten çok bir motivasyon düşüklüğü neticesinde sürdü.

Ligde ilk 14 maçta 13 galibiyet alan bir takım kalan 10 maçını da kazanamaz mı? Elbette kazanır… Ancak bu şartlarda değil.

Teknik Direktör Cihat Arslan, 1922 Konyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada radikal kararlar alacağının sinyallerini vermişti;

Dün de Manisa FK’dan yapılan açıklamada Ferhat Yazgan, Mustafa Çakır ve Oğuzhan Erdoğan’ın kadro dışı bırakıldığı belirtildi.

Bu karara şaşırmadım. Ligin kalan haftalarında eğer takıma motivasyon ve hırs olarak dönecekse desteklerim. Bunun etkilerini ise bir iki hafta içerisinde görmüş olacağız.

Önce iç sahada Gümüşhanespor maçı, ardından deplasmanda Pendikspor virajı…

Şampiyonluk umutları için bir kıvılcım lazım. Manisa FK o kıvılcımı yakarsa gerisi gelir.

Bu iki maçta alınacak 6 puan, Yılport Samsunspor cephesinde panik yaratır. Her maç zor ama fikstür Manisa FK’dan yana…

Manisa FK, kalan 10 maçı da kazanabilecek güçte ama taraftar desteği de her zamankinden daha fazla gerekli.

Takımın ateşleyici gücü olan taraftarlar, bu zor dönemde küsüp gitmek yerine takımlarına sarılmalı.

Lig bitse bile play-off var. Dedik ya futbolda son düdüğe kadar mücadele devam eder diye…

Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin…

Manisa Futbol Kulübü, yönetimine, teknik heyetine, futbolcularına, taraftarlarına ve Manisalı futbolseverlere tavsiyem; Sakın şampiyonluk hayalinden vazgeçmeyin…

DERBİ ÖNERİM: İZLEMEKLE VAKİT KAYBETMEYİN

Pazar akşamı Fenerbahçe-Galatasaray gibi ki ezeli rakibin mücadelesi var. Rekabetin son yıllarda futbol zevki dışında her unsuru barındırdığı bir derbi olacağını düşüyorum.

Derbi oynanmadan iki kulüpten gelen açıklamalar, hakemler üzerinde baskı kurma çabaları…

Stres yüklü bir maçta futbol adına bir şey beklemeyin. Arkadaşlar plan program yaptı. Tüm Türkiye o akşam televizyona kilitlenecek ama benim alternatif bir tavsiyem var.

‘Derbi’ ile vaktinizi boşa harcamayın… Açın bir film izleyin…