Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Türkiye Belediyeler Birliği’nin Ekim ayı toplantısı için Ankara’ya gitti. Sevgili Başkanımız Ankara’ya gitmişken Manisa için önemli olan projelerin takibi için de bir takım temaslarda bulundu. Bu yazımda bunların biraz detaylarını vermeye çalışacağım.

Türkiye Belediyeler Birliği Toplantısı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Sayın Bakan, terörden göç sorununa, belediyelerin öneminden diğer konulara belediye başkanlarına önemli bilgiler verdi.

Değerli Başkanımız Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün ile birlikte Belediyeler Birliği Toplantısı’nın ardından MHP Genel Merkezi’ne gitti. Bir hafta önce, yani 17 Ekim tarihinde oğlunu kaybeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’ı ziyaret eden Ergün çifti, taziye dileklerini iletti. Ardından Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz da Ergün çiftini ağırlayanlar arasındaydı. Başkan Ergün ve eşi Şeyda Hanım, Genel Merkez ziyaretini MHP’nin Lideri Devlet Bahçeli’yi ziyaret ederek noktaladı.

Tam ziyaretler bitti diye düşünülürken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile toplantı fotoğrafları paylaşıldı.

Bu büyük buluşmada, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Milletvekilleri Uğur Aydemir, Tamer Akkal, İsmail Bilen, Semra Kaplan Kıvırcık, Mehmet Ali Özkan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarından oluşan Manisa heyeti, Ankara DSİ 5. Bölge Sosyal Tesisleri’nde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile toplantıda bir araya geldi.

Bakan Pakdemirli’nin verdiği yemek, bir nevi Manisa sorunlarının masaya yatırıldığı yemek oldu. Bu masada da Cumhur ittifakı tak kadroydu.  Manisa’nın patronu AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a bu organizasyonu için Manisalılar adına teşekkür ederim.

Başkan Cengiz Ergün’ün ilk döneminden beri üzerinde durduğu, Manisa’nın önünü açacak ve şehrimize nefes aldıracak bir projesi var. Neydi bu proje? Manisa’mızın 1989 yılından beri yapılmayan imar planlarını yapmak. AK Parti Milletvekilleri, Başkan Cengiz Ergün ve bazı belediye başkanlarının yer aldığı toplantıda tam da bu konu görüşüldü. Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürlerin yer aldığı toplantıda, Başkan Cengiz Ergün şehrin yeni imar planlarını telefondan tüm detaylarıyla Sayın Bakan Bekir Pakdemirli’ye anlattı. Yakın zamanda yalnızca Tarım Bakanlığı onayını bekleyen Manisa imar planları için önemli gelişmeler olabilir.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ankara’da bu temaslarda bulundu. Türkiye Belediyeler Birliği Toplantısı için gitmişken, Manisa için önemli olan yatırımların da takibini yaptı. Manisa için çalışan Manisa için gecesini gündüzüne katan Başkanımıza Manisalı olarak teşekkür ediyoruz.