Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili ve Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Abdülkadir Oran 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada ruhen ve bedenen sağlıklı bir toplum için çalıştıklarını belirtti. Oran geçtiğimiz günlerde Akhisar'da açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkeziyle birlikte Manisa'da hizmet veren merkez sayısının 3'e yükseldiğini önümüzdeki aylarda da Salihli ilçesine açılacak merkezle bu sayının 4'e yükseleceğini açıkladı.
10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili ve Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Abdülkadir Oran sağlığın bir bütün olduğunu ve bedensel sağlık ile ruhsal sağlığın birbirinden ayrılamayacağını vurguladı. Oran, Sağlık Bakanlığı'nın ‘Sağlıklı birey, sağlıklı toplum' hedefi ile ruhen ve bedenen sağlıklı bir toplum için çalıştıklarını belirterek, "Dünya Sağlık Örgütü, sağlığı bedensel, ruhsal ve sosyal iyilik hali olarak tanımlamaktadır. Gelişmekte olan ülkeler bedensel sağlık üzerine yoğunlaşırken, gelişmişlik düzeyi arttıkça ruh sağlığına yönelik çalışmalar da artmaktadır. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığımız son yıllarda ruh sağlığı hizmetlerinde toplum temelli modele geçerek reform niteliğinde adımlar atmış ve planlama dahilinde birçok merkeze Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açmıştır." dedi.
YENİ TOPLUM RUH SAĞLIĞI MERKEZLERİ AÇILIYOR
Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin kendisine bağlanmış coğrafi bölgedeki ağır ruhsal rahatsızlığı olan hastaları ve ailelerini bilgilendirildiği kaydeden Oran, bu merkezlerde hastanın ayaktan tedavisinin yapıldığını ve takip edildiğini belirtti.
Başhekim Vekili Oran ayrıca rehabilitasyon, psikoeğitim, iş-uğraş terapisi, grup veya bireysel terapi gibi yöntemlerin kullanılarak hastanın toplum içinde yaşama becerilerinin artırılmasını hedefleyen, psikiyatri klinikleri ile ilişki içinde çalışan ve gerektiğinde mobilize ekiple hastanın yaşadığı yerde takibini yapan birimler olduğuna da değinerek açıklamasına şöyle devam etti:
"Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Akhisar Toplum Ruh Sağlığı Merkezini açarak Manisa'ya 3. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi kazandırılmıştır. Önümüzdeki aylarda Salihli ilçesine de açılacak merkezle Manisa'da 4 merkez toplumumuzun ruh sağlığına hizmet etmiş olacak. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimizin ve Genel Sekreterimiz Sayın Uzm. Dr. Ayhan Korkmaz'ın destekleriyle Sağlık Bakanlığımızın ‘Sağlıklı birey, sağlıklı toplum' hedefine yönelik çalışmalarımız devam edecek."
Editör: TE Bilişim