Manisa Devlet Hastanesi'nden Op. Dr. Bayram Doğan tarafından Yunusemre Belediyesi personeline verilen seminerde prostat hastalığında erken teşhisin önemine dikkat çekildi.
Yunusemre Belediyesi, personeline yönelik bilgilendirme seminerlerine devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Belediye Meclis Salonu'nda "Prostat Hastalığında Erken Teşhis Hayat Kurtarır" konulu seminer verildi. Seminere Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Manisa Devlet Hastanesi'nden Op. Dr. Bayram Doğan ve Op. Dr. Volkan Şen, Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel ve Yunusemre Belediye personeli katıldı. Manisa'da gerçekleştirilen 'Prostat Hastalığında Erken Teşhis Hayat Kurtarır' projesinin ilk ayağının Yunusemre Belediyesi'nin düzenlediği seminer olduğu kaydedildi.
Bu tür seminerlerin önemine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, "40 yaş üzerindeki erkeklerde prostat hastalığı görülmektedir. Prostat hastalığında erken teşhis çok önem arz etmektedir. Prostat hastalığındaki erken teşhis sayesinde kanser hastalığının önüne geçinilebilir. Bugün burada personelimize yönelik bilgilendirme semineri gerçekleştirdik. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim" dedi.
Devlet Hastanesi doktorlarından Op. Dr. Bayram Doğan ise prostat hastalığında erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayarak, 40 yaşını geçen her erkeğin yılda en az bir kere muayene olması gerektiğini belirtti. Op. Dr. Doğan, hastalığın belirtilerini şu sözler ile aktardı: "Sık sık idrara çıkıyor, zayıf ve kesik kesik idrar yapıyorsanız, idrar kaçırıyorsanız üroloji uzmanına danışmanızda fayda vardır. Unutulmamalıdır ki prostat hastalığında erken teşhis hayat kurtarır."
Editör: TE Bilişim