Bu kapsamda Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan ‘Meyve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi' ile Demircili üreticilere toplam 700 adet badem fidanı dağıtımı gerçekleştirildi.
Üreticinin ürün çeşitliliğinin artması, buna paralel olarak gelirlerinde olumlu artış sağlanması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ‘Meyve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi' Demirci ilçesiyle devam etti. Fidanları almak için başvuran üreticilere badem fidanları, Büyükşehir Belediye Şantiyesi'nde Demirci İlçe Tarım Müdürü İslam Köse, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Demirci Meyve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ramazan Çalı ve Büyükşehir Belediyesi Demirci Koordinasyon İşleri Şube Müdürü Kazım Aysan tarafından teslim edildi.

YÜZDE 75'İ HİBE
Geçimini çiftçilik yaparak sağlayan ailelerin ekonomik düzeylerinin yükseltilmesi amacıyla projelerinin devam ettiğini belirten Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Bircan Gençoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak hayvan sulama göletlerinin yapılması, yer altı ve yer üstü su kaynaklarının değerlendirilmesi sulu tarıma açılabilmesi için sulama sistemlerinin kurulması gibi çalışmalarımızda devam etmektedir. Ayrıca Örtü Altı Yetiştiriciliğinin geliştirilmesi kapsamında 100 üreticimize 500 metrekare sera kurulması için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Meyve Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca yüzde 75 hibe desteği ile temin edilen 9 bin 156 adet badem fidanından 700'ünü Demircili üreticilerimize dağıttık" diye konuştu.

ÜRETİCİDEN BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR
Badem fidanlarını teslim alan üreticilerden Mehmet Bek, Güngör Bek, Hikmet Bek, Sebahat Arslan ve Saadettin Özkan, projede emeği geçen ve fidanların kendilerine ulaştırılmasına vesile olan herkese teşekkür etti. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün üreticiye desteğinin kendilerini mutlu ettiğini de dile getiren üreticiler, Demirci'nin kısa sürede gerçek anlamda bir tarım ilçesi olacağını ifade etti.
Editör: TE Bilişim