Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde meydana gelen olayla ilgili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Korkmaz yazılı bir açıklama yaptı. Meydana gelen olayın geçen yıl 16 Ağustos'ta meydana geldiğini kaydeden Korkmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Manisa Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde ‘'Hasta Yatağını Yaktı'' başlığıyla yerel ve ulusal basında yer alan haber Genel Sekreterliğimizce incelenmiştir. Söz konusu olayın 1 yıl önce 16.08.2015 yılında yaşandığı tespit edilmiştir.
Hastane kayıtları incelendiğinde Akut Psikotik Bozukluk tanısıyla yattığı tespit edilen hasta ajitasyon nedeniyle kendine ve diğer hastalara zarar vermemesi için tespite alınmıştır. Hasta tespit sırasında odada bulunan bir diğer hastanın yardımıyla yapılan aramalara rağmen kendi üstünde gizleyerek bulundurduğu çakmakla yanlışlıkla çarşafını tutuşturduğu görülmüştür. Olayın ivedi bir şekilde fark edilerek yaklaşık 1 dakika içerisinde hastane personeli tarafından hemen söndürülmüştür. Hastanın kendisi, diğer hastalar veya hastane personeli herhangi bir şekilde zarar görmemişlerdir.
Yaşanan olay neticesinde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Yönetimince ek önlemler alınmış ve ilgililer hakkında gerekli uyarılar yapılmıştır. Ayrıca Genel Sekreterliğimizce sorumlular hakkında inceleme başlatılmış olup sonucundan kamuoyuna bilgi verilecektir."
Editör: TE Bilişim