2016-2017 sezonunda 1. Amatör merkez grubunda zirve açısından önemli maçında lider Akgünspor, 2. sırada bulunan takipçisi Horozköy Mezarlıkspor ‘u 4-2 ile geçti ve 21 puan ile zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.
1.amatörde 7.hafta öncesi Akgünspor altıda altı yaparak 18 puan ile lider idi. Takipçisi Horozköy Mezarlıkspor ise 16 puana sahip idi.
HOROZKÖY MEZARLIK ATAK BAŞLADI
Zirvedeki iddiası için maça istekli başlayan Horzoköy Mezarlık oldu. Sağlı solu ataklara geliştiren yeşil sarılı ekip ceza sahası içinde son vuruşta başarılı olamadı ve gol atamadı.
KIRILMA ANI
35.dakikada Horozköy Mezarlık'ta Azat, kaleci Ergin'in elinden kaçırdığı topta topu auta yollayarak takımını öne geçirme fırsatını kaçırmış oldu. Bu maçın kırılma anı oldu. Dönen topta ise Akgünspor 36.dakikada Mert'in golü ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla sona erdi

İKİNCİ YARIDA GOL DÜELLOSU VARDI
İkinci yarıya atak başlayan Akgünspor oldu. 50. dakikada golcü Emrah sol çizgiden içeriye girerek düzgün bir vuruşla takımını 2 -0 öne geçirdi.
60. dakikada ise Mezarlıkspor atağında sağdan yapılan ortada i Ergin topu uzaklaştıramadı. Kısa düşen topta Mezarlıkspor Cumali ile farkı bire indirdi.
Horozköy Mezarlıkspor beraberlik için yüklenirken 68.dakikada Akgünspor penaltı kazandı ve Hüsnü ile skoru 3-1 yaptı. Horozköy Mezarlık Birdal Budak ile 73.dakikada skoru 3-2 yaptı.82.dakikada ise Eren skoru belirledi 4-2
KIRMIZI KARTLAR ÇIKTI, SAHA KARIŞTI
Bu dakikadan sonra maçın 86.dakikasında Akgün kalecisi Ergin rakip oyuncu Birdal'ın ayağı yüzüne gelince yerde kaldı. Bu pozisyondan sonra saha karıştı Bu pozisyondan sonra Akgünspor kalecisi Ergin ve Horozköy Mezarlıkspor'dan Birdal kırmızı kart gördü ve her iki takım kalan süreyi 10 kişi ile tamamladı.
Bu sonuçla lider Akgünspor 21 puana yükselirken, Horozköy Mezarlık 16 puanda kaldı.
Editör: TE Bilişim