Manisa'nın Yunusemre ilçesinde alacak verecek konusundan dolayı meydana gelen çatışma ile ilgili Manisa Başsavcılığı soruşturmayı genişletti.

Emniyet ekipleri tarafından yapılan aramalarda zanlıarın işyerleri ve arabalarından çıkan silahlar cephaneliği aratmadı.
Konu ile ilgili emniyetten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"29.11.2016 günü Saat: 12.20 sıralarında ilimiz Yunusemre ilçesi Yeni Mahalle, Mimar Sinan Bulvarı No:100/A önünde meydana gelen Kasten Öldürmeye Teşebbüs-Kasten Yaralama-Mala Zarar Vermek-6136 S.K.M. olayı ile ilgili olarak, Manisa Başsavcılığının koordinesinde yapılan çalışmalarda; bahse konu olayın alacak verecek konusunda şüpheli şahısların aralarındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Olayla ilgili olarak;

• A.Ö., S.Ö., O.D., G.K., C.T. ve M.M. isimli şahısların çeşitli yerlerinden ateşli silahla yaralandıkları, olay yerinde park halinde bulunan bazı araçlar ile ikamet ve işyerlerinin zarar gördüğü tespit edilmiş,
• Ateşli silahla yaralanan şahısların dışında olaya karıştığı tespit edilen M.K., N.Ö.,R.Ş., İ.T. ve M.A isimli şahıslar ile birlikte toplam (11) şüpheli yakalanmış,
• Olaya karıştığı tespit edilen çeşitli marka ve modellerde 5 adet araç muhafaza altına alınarak gerekli incelemeler için Gediz Emniyet Müdürlüğü bahçesine çektirilmiştir.

-Şüphelilerin üzerlerinden ve olay yerinden 2 adet av tüfeği ile çeşitli çap ve markalarda 4 adet
tabanca,

-Şüphelilere ait araçlarda yapılan aramalarda 1 adet KALESHNİKOV marka tam otomatik tüfek,
3 adet av tüfeği ve çeşitli çap ve markalarda 3 adet tabanca,

-Şüphelilerin işyerlerinde yapılan aramalarda 1 adet av tüfeği ile,

Yukarıdaki silahlara ait 51 adet tabanca mermisi, 20 av tüfeği mermisi ile 11 KALESHNİKOV marka tam otomatik tüfek mermisi ele geçirilmiştir.
Şüpheli şahıslar hazırlanan tahkikat evrakı ile birlikte 03.12.2016 tarihinde Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilecektir"
Editör: TE Bilişim