Manisa Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis Toplantısı, Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda, Demirci'deki cadde, meydan ve sokak isimlerinin değiştirilmesiyle ilgili görüşülen gündem maddesine kısa süreli tartışma yaşandı.
"CUMHURİYETE SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Maddelerin görüşülmeye başlanmasının öncesinde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün söz alarak, "29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 93. Yılını coşkuyla kutladı. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizi kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 10 Kasım'da da Atamızı anacağız. Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk, dünyanın saygısını kazanmış yüzyılın lideridir. Onu anarken üzerinde durmamız gereken en büyük konu en büyük eserim dediği Cumhuriyete sahip çıkmaktır." dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi'ndeki görev atamalarıyla ilgili açıklama yapan Başkan Ergün, "Halil Memiş arkadaşımız istifasını vermek suretiyle Genel Sekreterlik görevinden ayrıldı. Onun yerine Aytaç Yalçınkaya arkadaşımız vekaleten atandı. Mustafa Genç de Genel Sekreter Yardımcılığı görevine gelmiştir." diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün açıklamaları ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı.
"BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİ YOK SAYAMAZSINIZ!"
Gündemin 30. maddesinde Demirci'deki cadde, meydan ve sokağın isim değişiklikleri konuşuldu. Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, değişikliği öngörülen meydan ve sokak isimlerinin halk tarafından benimsendiğini ifade etti. Selçuk, bu kararın Demirci Belediye Meclisi'nde verilmesi gerektiğini söyledi.
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, yasal olarak kararın Büyükşehir Meclisi'nde verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Güzgülü, "Biz Mustafa Keleş Caddesi'nin isminin Kurtuluş, Hürriyet Meydanı'nın ismini Hürriyet ve Şehitler, Çereşe Meydanı'nın ismini Mehmet Akif Ersoy ve Belediye önü olarak geçen alanın Demokrasi ve Şehitler Meydanı olarak değiştirilmesini istedik. Bu alanlar zaten bizim değiştirilsin dediğimiz isimlerle anılıyor. Biz alanlara eski isimlerini veriyoruz" dedi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, meclis kararının yok sayılamayacağını söyleyerek, "Biz burada boşuna mı duruyoruz? Yasalar böyle. Büyükşehir Meclisi'ni yok sayamazsınız. Kurtuluş, Hürriyet, Mehmet Akif Ersoy isimleri sizi neden rahatsız ediyor?" ifadelerini kullandı.
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise, "Karar Büyükşehir Meclisi'nde alınıyor olabilir ama etik değil. Biz bu kararın çıkmasını istemiyoruz. Gerekirse referanduma gideriz. Demirci halkıyla Büyükşehir meclisini karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Böyle bir durumda kalmayı kimse istemez" diye konuştu.
Konuşmaların ardından gündem maddesinin oylanmasına geçildi. Demirci'deki cadde, sokak ve meydanların isim değişikliğiyle ilgili madde, AK Parti'nin red, CHP, MHP ve bağımsız üyelerin evet oyu verilmesiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesi ardından Kasım ayı Büyükşehir Belediye Meclisi son buldu. Bir sonraki meclisin 13 Aralık Salı günü saat 18'de toplanmasına karar verildi.
MASKİ GENEL KURULU YAPILDI
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son bulması ardından MASKİ Genel Kurulu yapıldı. 10 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurulda AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, KAYSU ödemeleriyle ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'den bilgi almak istedi.
Başkan Ergün, konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmeye devam ettiğini ve meclisten çıkacak sonuca göre bir yol izleneceğini belirtti.
Bilgilendirme ardından MASKİ Genel Kurulu da sona erdi.
Editör: TE Bilişim