AK PARTİ Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlenen basın toplantısına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Baybatur, hiçbir Bakan ya da milletvekilinde ByLock programının bulunmadığının altını çizdi. Baybatur, AK Parti'ye yönelik sosyal medya üzerinden paylaşılan yazıların hiçbir gerçekliğinin bulunmadığını dile getirdi.
"17-25 ARALIK SONRASI AK PARTİ FETÖ'CÜLERDEN TEMİZLENDİ"
FETÖ'yle en az bağlantısı bulunan partinin AK Parti olduğunu dile getiren Baybatur, "Başbakanımız yaptığı açıklamada ne bir Bakan'da ne de bir milletvekilinde ByLock bulunmadığını söyledi. Bunu her zaman söylüyoruz. Şu an gerek il Başkanları, gerekse milletvekili düzeyinde FETÖ terör örgütüne mensup hiç kimse yok. Şu ayrıntıyı kaçırıyorlar. 17-25 Aralık sonrasında AK Parti teşkilatlarında kongreler yapıldı. Bu kongre sürecinde Genel Merkezimiz FETÖ'yle bağlantısı olan kişileri listeye almadı. Bizim FETÖ'yle ilk savaşımız o zaman başlamıştı. Belediye Başkanlarımız ve meclis üyelerimiz için de durum aynı. Bir sızma olmuş olabilir ama bu çok çok azdır. AK Parti içerisinde birileri rol kapma derdinde olduğu için ‘şu kişi FETÖ'cüdür', ‘şu kadar milletvekili var', ‘şu kadar Bakan var' ya da ‘şu kadar İl Başkanı' var diyorlar. Bunların hepsi yalan. 17-25 Aralık sonrasında AK Parti kendi içerisinde temizlik yaptığı için FETÖ'yle en az bağlantısı olan parti AK Parti'dir." dedi.
"FETÖ MHP'YE DEVLET BAHÇELİ SAYESİNDE SIZAMADI"
FETÖ'nün MHP'ye sızmaya çalıştığını dile getiren Murat Baybatur, "FETÖ, MHP'nin içerisinde sayın Devlet Bahçeli sayesinde girememiştir. FETÖ belki başka yollarla partiye girip MHP'yi ele geçirmeye çalıştı ama başarılı olamadı. Özellikle CHP ve HDP milletvekilleri bunların televizyonları, gazeteleri kapatılırken bina önünde fotoğraf çekilip gösteri yaptılar. Şimdi kalkıp ‘en çok FETÖ'cü AK Parti'de vardır' diyor. Bunların hepsi psikolojik savaş. Başbakanımız çok güzel ifade etti. Bizim ne bakanlarımız ne de milletvekillerimizde ByLock sistemi yoktur. Bunu söyleyen kişilerin ispat etmesi lazım." diye konuştu.
"OYUNA GELMEYECEĞİZ"
AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur son olarak şunları söyledi, "AK Parti teşkilatlarıyla gerekse Genel Merkeziyle teröre karşı en net tavrı koymuştur. Bazı fake hesaplardan şahsıma büyük saldırılar yapıldı. Ben yeniden söylüyorum. Eğer teşkilat içerisinde bildiğiniz FETÖ'cü varsa belgelerle savcılığa şikayet edin. Savcılığa şikayet etmek istemiyorsanız Genel Merkeze şikayet edin. Ama ne savcılığa ne Genel Merkeze şikayet edeceksiniz, bir de üstüne sosyal medyada yazılar yazacaksınız. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Kimse Facebook'tan, Twitter'dan, sanal alemden delikanlılık yapmasın. AK Parti FETÖ konusunda en temiz partidir."
Editör: TE Bilişim