Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nde, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Komuta Merkezi, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katılımıyla deprem tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği Manisa'da 6.4 büyüklüğünde meydana gelen depremde, hastanenin kardiyoloji yoğun bakım ünitesi, yanık ünitesi, genel cerrahi servisi, ortopedi servisinde ciddi göçük ve hasar meydana geldi.

Hastanede, Olay Yönetim Merkezi Başkanı Başhekim Uzman Dr. Habil Yücel'in başkanlığında toplantı yapıldı. Başhekim Yücel'in verdiği stratejik direktiflerin ardından hastalar ve hastane personelinin tahliyesine başlandı. Senaryo gereği kardiyoloji yoğun bakım ünitesinde mağdur kalan hasta, ekiplerce tahliye edildi. İlk müdahalenin ardından hasta ambulansla en yakın hastaneye sevk edildi.

Yanık ünitesinde mahsur kalan bir diğer hasta ise itfaiye ekiplerince merdiven aracılığı ile aşağıya indirildi. Bu sırada hastaneye girmeye çalışan hasta yakınları sağlık çalışanlarına sopa ile saldırdı. Çevredekilerin gerçek sandığı kavgada, hasta yakınları hastanenin güvenlik ekiplerince etkisiz hale getirildi. Ayrıca diğer dört yaralının ise hastanenin güvenli olan bölümüne kurulan sahra çadırında tedavileri gerçekleşti. Tatbikat AFAD ekiplerinin hastane çalışanlarına verdiği yangın söndürme bilgilendirmesinin ardından sona erdi. Başarıyla tamamlanan tatbikatın ardından hastane çalışanları, hasta ve hasta yakınlarından tam not aldı.

Tatbikat sonrası kısa bir açıklama yapan Başhekim Habil Yücel, Manisa'nın birinci bölge deprem kuşağında bulunması nedeniyle böyle bir tatbikat düşündüklerini söyledi. Yücel, sağlık çalışanlarının deprem anında nasıl davranacaklarına yönelik bilincinin oluşturulması adına bu tür çalışmaları sürdüreceklerini de kaydetti.
Editör: TE Bilişim