Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi'nin kuruluşunun yedinci yıldönümü nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliğine CHP Yunusemre İlçe Başkanı Kubilay Koç, Şube Başkanı Fatma Ayhan ve çok sayıda üye katıldı. Aktif olarak görev yapan 162 üyelerinin bulunduğunu ifade eden Şube Başkanı Fatma Ayhan, önümüzdeki süreçte üye sayısını 500'e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Şube Başkanı Ayhan, önümüzdeki yerel ve genel seçimlere kadınları şimdiden hazırlamak için çeşitli kurslar açacaklarını ifade etti. Yerel ve genel siyasette kadının mutlaka olması gerektiğini savunan Ayhan, "Cumhuriyetimizin değerlerini savunmak amacıyla hem yerelde hem de geneldeki siyasette kadının mutlaka sesi olması gerekir. Özellikle yerel yönetimde kadın siyasetçilerimizin sayısı artırmak amacıyla şimdiden kolları sıvadık. Amacımız siyaset yapmak değil, kadın siyasetçi üretmek. Önümüzdeki günler içerisinde önce liderlik kursu açacağız. Bu kursumuzla kadınlarımızın içindeki liderlik vasfını ön plana çıkaracağız. Ardından diksiyon kursu düzenleyeceğiz. Bu şekilde kadınımızın toplumdaki hitabet sanatı daha güzelleşecek. Birçok kadınımızı siyasete hazır hale getireceğiz" diye konuştu.

KIRSAL MAHALLEDEKİ KADINLARA DESTEK

Şube Başkanı Ayhan, kadınları siyasete hazırlamanın yanında, özellikle kırsal alanda yaşamı sürdüren kadınların ticarete atılması için de çeşitli kurslar düzenleyeceklerini söyledi. Kırsal kadınların kendi ev ekonomilerine katkı sağlaması ve ticarete atılması için düzenleyecekleri kurslar hakkında bilgi veren Ayhan, "Kırsal mahallelerimizde yaşayan kadınlarımız için mantar ile koza yetiştiriciliği kursları düzenleyeceğiz. Kadınlarımız bu kurslardan elde ettikleri tecrübelerle evlerinde kültür mantarı ve koza yetiştiriciliğine başlayıp, kendi ekonomik güçlerini kazanmış olacak. Ayrıca Yuntdağı Bölgesi'nde belirleyeceğimiz bir kırsal mahallede kadınlarımıza unumuzu, şekerimizi, yağımızı götürüp ürettikleri hamur işlerini önce biz satın alacağız. Ardından sergiler açıp satışa sunacağız. Böylece ufak da olsa kadınlarımızın para kazanmasını sağlayacağız" diye konuştu. Şube Başkanı Ayhan, Manisalı kadınlar için yeni sezonun dolu dolu geçeceğini ifade etti.

Şube Başkanı Ayhan konuşmasının ardından üyeler ile birlikte önce yedinci yıl pastasını kestikten sonra, şubeye yeni üye olanlara rozetlerini taktı.


Editör: TE Bilişim