Manisa'nın Şehzadeler ve Yunusemre İlçelerinde yaşayan Kadın Girişimcilere yönelik ücretsiz verilecek olan eğitimler 24-28 Ekim 2016 tarihleri arasında Manisa TSO Bülent Koşmaz Hizmet Binasında gerçekleştirilecek.

Kadın Girişimciler için özel olarak düzenlenecek olan eğitimler 32 saat sürecek, bu süreçte eğitimi başarı ile tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan kadın kursiyerler, kuracakları işlerinde KOSGEB'in sunduğu 50 bin TL hibe ve 100 bin TL'lik geri ödemeli kredi desteğinden yararlanma hakkına sahip olacaklar. Ayrıca, şartları tutan Kadın Girişimciler için İŞKUR tarafından günlük ücret ödemesi yapılacak.

Eğitime katılmak isteyen adayların, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın www.manisatso.org.tr adresli internet sitesinde bulunan başvuru formunu doldurup, 18 Ekim 2010 Salı günü mesai bitimine kadar, odaya teslim etmeleri gerekiyor.

KOSGEB Manisa Hizmet Merkezi Yetkililerince 20 Ekim 2016 Perşembe günü Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binası'nda yapılacak mülakatların neticesinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılacak olan 30 kursiyer belirlenecek, mülakat saatleri ise 19 Ekim 2016 Çarşamba günü, odanın internet sitesinde yayınlanacak.

Ülkenin kalkınmasında en önemli rolü girişimcilerin üstlendiğini belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, "Oda olarak KOSGEB ve İŞKUR ile ortaklaşa belli periyotlarda uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Bugüne kadar düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde bir çok girişimcimiz iş yerlerini açtılar ve KOSGEB'in desteklerinden faydalandılar. İşsizliğe çözüm olarak kendi işini kuran, ekonomiye dinamizm kazandıran kadın girişimcilerin yetiştirilmesine her zaman büyük önem veriyoruz. Onlara yaptığımız organizasyonlarla destek olmaya çalışıyoruz. Daha önce bir çok girişimciye yeni iş kapısı açan uygulamalı girişimcilik eğitimlerini bu kez sadece kadın girişimcilerimiz özel olarak düzenledik. Kadınlarımız ekonominin içinde aktif olarak görmek bizleri memnun ediyor" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim