2016-2017 Futbol sezonunda Manisa 1. Amatör Ligi D grubunda mücadele eden Kula Belediyespor ile Kula Ülküspor ligde geride bıraktıkları 5 haftanın sonunda zirveyi paylaştı.
Manisa 1.Amatör Ligi D Grubu'nda elde ettikleri başarılı galibiyetlerle Kula'daki futbolseverlerin yüzlerini güldüren Kula temsilcilerden Kula Belediyespor ilk 5 haftanın sonunda 13 puan toplayarak grupta liderlik koltuğuna oturdu. Kula Ülküspor ise topladığı 10 puanla grupta ikinci oldu.
Manisa 1.Amatör Ligi D Grubu'nda sırasıyla 1. ve 2. olan Kula Belediyespor ve Kula Ülküspor sezonun ilk yarısını şimdiden kapattı. Alaşehir Gençlerbirliği takımının ligden ihraç edilmesiyle 6 takımın mücadele ettiği grupta en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkı 4 olan temsilcimiz Kula Ülküspor, 13 Kasım 2016'da oynanacak karşılaşmalarda Alaşehir Gençlerbirliği ile eşleşmesinden dolayı ilk yarının son haftasını bay geçerek sezonu ilk yarısını 13 puanla ikinci sırada tamamlayacak. Son hafta karşılaşmalarında Yeşilyurt deplasmanına çıkacak olan diğer temsilcimiz Kula Belediyespor ise galibiyet veya beraberlik durumlarında ilk yarıyı lider tamamlamış olacak. Kula Belediyespor, sezonun ilk yarısındaki son maçı olan Yeşilyurt deplasmanında alacağı mağlubiyet halinde Kula Ülküspor ile aralarındaki averaj durumuna bakılarak iki temsilcimizden biri her durumda lider, biri de ikinci olarak ilk yarıyı kapatacak.
Bu yıl sporda Kula'nın yılı olacağını belirten Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, "Hem futbol hem voleybol branşlarında takımlarımız beklediğimiz güzel sonuçları almaya devam ediyor. Kula Belediyespor ve Kula Ülküspor takımlarımız bu sezon Manisa 1. Amatör Ligi D Grubu'nda aldıkları galibiyetlerle bizleri gururlandırıyor. Bizler her iki futbol takımımıza destek vermeye devam edeceğiz. Sezon sonunda iki takımımızın da bir üst lige çıkacağını ümit ediyorum. Kula Belediyespor ile Kula Ülküspor'un yöneticilerini, teknik heyetini ve sporcularını tebrik ediyor başarılarının devam etmesini diliyorum.
Editör: TE Bilişim