Cumhurbaşkanı Erdoğan, resepsiyon sırasında basın mensuplarına gündemdeki çok sayıda konu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin, Irak'ın Musul kentine bağlı Türkmen kenti Telafer'e doğru hareket ettiğine ilişkin, "Konuyla ilgili olarak da ben yetkili arkadaşlarımla da görüştüm. Bizim içeriden aldığımız şu an bilgilerin bunu doğrulamadığını görüyoruz. Şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Haşdi Şabi'nin şu anda Musul'un 80 kilometre kadar güneyinde olduğuna dair bilgiler geldi ama o bilgilerden sonra biraz daha şartlar değişmiş olabilir ya daha onlar püskürtülmüş olabilir veya ilerlemiş olsalar bile onu ancak belki şimdi alabilirim ama ciddi bir mesafe alacaklarını zannetmiyorum." dedi

'CEVABIMIZ FARKLI OLUR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Telafer meselesi, bizim için hassas bir konu. Telafer'de bir defa biz bu işe kesinlikle sıcak bakmayız. Sincar'da kesinlikle sıcak bakmayız. Bunu zaten bütün yetkililere çok açık net söyledim. Dedim ki Telafer tamamen Türkmen ili, ilçesi. Bunun yarısı Şia yarısı Sünni. Biz tabii değerlendirmeyi Şia, Sünni üzerinden değil aslında gönlümüzün arzusu bunu tamamen Müslüman olarak bakıyoruz. Fakat Haşdi Şabi burada eğer böyle bir terör estirirse kesinlikle buna olan cevabımız bizim farklı olur." dedi.

'BU TARTIŞMA BENİ RENCİDE ETTİ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'la ilgili yaptığı bir açıklmada 'Beyefendi tatildeydi' sözünü de hatırlatarak tepki gösterdi ve "Cumhurbaşkanı'na nasıl beyefendi tatilde dersiniz? Bu tartışma beni rencide etti" dedi.

İDAM TARTIŞMALARI: GECİKTİRİLMEMESİ GEREKİYOR
İdam tartışmaları hakkında "Bu işin geciktirilmemesi gerekiyor" diyen Erdoğan, Bahçeli'nin başkanlık sistemi çıkışı ile ilgili, "Devlet adamlığı yaklaşımını önemli görüyorum. Devlet Bahçeli'ye şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim