Soma ilçesinde sabah saatlerinde yapımı tamamlanan Soma çevre yolunda Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kavruk ve partililerle birlikte incelemelerde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, yolun yapılması için Somalıların çok beklediğine vurgu yaparak, "Bazı müteahhitlerden kaynaklı gecikmeler oldu. Özellikle geçen yıldan bu yana çalışmalar yoğunlaştı. Mezarlık yanındaki kavşaktan Savaştepe kavşağına kadar incelemelerde bulunduk. Sadece Atatürk caddesine bir çıkış olacak. Ancak yolun şu haliyle kullanılabilir olduğunu düşünüyoruz. En ufak bir risk dahi kalmadan inşallah yolu önümüzdeki hafta içi trafiğe açacağız." dedi.
TÖREN YAPILACAK
Yaklaşık 10 yıldan fazla sürede tamamlanan yol ile ilgili önümüzdeki hafta bir tören yapmayı planladıklarını belirten Berber, "Ulaştırma Bakanımızın da teşrifiyle açılış yapmayı planlıyoruz. Ancak aksi bir durum olursa uygun bir zamanda başbakanımızın, belki cumhurbaşkanımızın Soma'ya teşrifleriyle tören yapabiliriz. Resmi açılış ertelenebilir ancak yol önümüzdeki hafta trafiğe açılacak." şeklinde konuştu.
Yolun 300 yataklı yeni hastaneye kadar olan 2,5 kilometrelik bölümünde bazı kamulaştırma sorunları olduğunu belirten Berber, "O kısımın kaynağı hazır. Ancak kamulaştırmayla ilgili birtakım sıkıntılar var. Kamulaştırma sorunlarını birkaç içinde tamamladığımızda hedefimiz yolun geri kalan kısmını da 2017 yılı sonuna kadar tamamlayıp inşallah bu yolun tamamını açmış olacağız." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim