15 Temmuz Darbe Girişimi ardından yürütülen soruşturmalarda örgütün telefon ve bilgisayar gibi elektronik aletleri terör faaliyetlerinde etkili bir şekilde kullandığı tespit edildi. Türkiye Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu yöneticisi ve Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, özellikle ev ve telefonlardaki internet şifrelerinin ve teknolojik aletlerin kimseyle paylaşılmaması gerektiğini ifade etti.
FETHULLAHÇI Terör Örgütü (FETÖ/PDY)'nin yeni tuzağının ADSL şifreleri olduğunu belirten Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı Mehmet Üzen, "Vatandaşlarımız iyi niyetleriyle evdeki ve iş yerlerindeki internetlerinin ADSL şifrelerini komşularına ya da vatandaşlara veriyor. FETÖ'cüler ise bu şifreler üzerinden kendileri arasında şifreli iletişimler kuruyorlar. Emniyet takibine yakalanan bu kötü niyetli kişiler nedeniyle vatandaşlarımız büyük mağduriyetler yaşayabiliyorlar." dedi.
ÖRGÜTÜN HABERLEŞME KAYNAĞI İNTERNET
FETÖ'nün en özel görüşmeleri internet üzerinden yaptığını söyleyen Başkan Üzen, "Bu kanlı örgütün en önemli haberleşme kaynağı internet. Whatsapp üzerinden darbe planı yaptıklarını gördük. Bu nedenle interneti en gizli şekilde kullanmak için masum insanların hayatlarıyla oynuyorlar. Teknik takip nedeniyle FETÖ'cüler telefonla konuşmak yerine mesajlaşma programları üzerinden irtibata geçiyorlar. Uçtan uca şifreli programlarla kanlı emellerini birbirlerine duyuruyorlar. Bu sırada da ifşa olmamak için komşularının ya da arkadaşlarının internetlerini kullanıyorlar. Konudan hiçbir bilgisi olmayan vatandaşlarımız insanlık namına evlerindeki interneti paylaşıyorlar ama bu çok büyük bir tehlike demek." diye konuştu.
TEKNOLOJİK ALETLERİNİZİ PAYLAŞMAYIN
Türkiye Elektrik Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu yöneticisi ve Manisa Elektronik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Üzen, vatandaşlara teknolojik eşyalarını ikinci kişilerle paylaşmamaları için de çağrı yaptı.
Üzen, "Herkesin başına bu tür olaylar gelebiliyor. Bazen hiç tanımadığınız biri telefonunuzu ya da bilgisayarınızı kullanmak istiyor. Bu istekle karşı karşıya kalan kişiler telefonlarını ya da bilgisayarlarını vererek yardım eli uzatıyorlar. Vatandaşlarımızdan bunu isteyen kişiler de FETÖ'cü olabilir. Telefon ya da bilgisayar üzerinden örgüt elemanlarıyla iletişim kurmak istiyor olabilirler. Bilgisayarlarınızda yaptığınız hiçbir işlem silinmez, hard disk üzerine kaydedilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız sizden yardım isteyen kişiye verdiğiniz telefon ya da bilgisayarınızda ne yapıldığını takip edin. Eğer sizi rahatsız eden bir durumla karşı karşıya kalırsanız hemen 155'i arayıp durumu emniyete bildirin" dedi.
BİLMEDİĞİNİZ UYGULAMALARI İNDİRMEYİN!
Başkan Mehmet Üzen son olarak, Google Play ve App Store üzerinden bilinmeyen uygulamaların telefon ve bilgisayarlara indirilmemesi gerektiğini belirterek, "Telefonlardaki marketlere yüklenen uygulamaların kim tarafından yapılıp yapılmadığını bilemezsiniz. Sırf merak için indirdiğiniz bir uygulama terör örgütlerinin iletişim ağı olabilir. Bu nedenle dünyaca ünlü yazılım firmalarının uygulamaları dışında telefonunuza haberleşme için kullanmayın" ifadelerini kullandı. ÖZEL HABER BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim