Reddi hakim tartışmalarının yer aldığı 13. oturumun ilk günü sonunda mahkeme başkanı Aytaç Ballı oturumu bugüne ertelemişti.
Ek bilir kişi raporu üzerindeki mütalaaların alınacağı ikinci günün sonunda mahkeme başkanı Aytaş Ballı'nın duruşmayı ileri bir tarihe ertelemesi bekleniyor. Sabah saatlerinde Soma, Balıkesir ve çevre bölgelerden otobüsler ile mahkeme salonuna önüne gelen şehit madenci aileleri duruşmayı takip etmek için polis kontrolü eşliğinde mahkeme salonuna giriş yaptı ve duruşma saat 09.30'da başladı.
13. oturumun ikinci gününde sanık avukatların ek bilir kişi raporu üzerinde mütalaalarının alımı ile başladı. Mütalaa sonunda ise mahkeme başkanı Aytaç Ballı'nın ara karar vermesi bekleniyor.
Duruşmaya tutuklu bulunan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisi Ertan Ersoy ve emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik ve 46 tutuksuz sanık katıldı.
Editör: TE Bilişim