Manisa'da akıllara durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı yaşandı. İddialara göre Kaynak Mahallesi'nde ikamet eden B.A. ile Ödemiş'te ikamet eden kayınpederi M.G., internet üzerinden ev beğendi. Kuşlubahçe Mahallesi'nde bulunan evi almaya karar veren damat B.A. ile kayınpederi M.G. internet adresinde yer alan telefon numarasını aradı. İki taraf, ertesi günü buluşup eve bakmak üzere sözleşti.
Ertesi gün B.A. ile M.G. telefonda konuştukları aracı ile buluştu. 160 bin TL olan ev için pazarlık yapmaya başladı. Aracı şahıs, evin değerinin 160 bin TL olduğunu, ancak acil paraya ihtiyaçları olduğunu söyleyerek 3 taksitte ödemeleri durumunda evi 125 bin TL'ye satabileceklerini söyledi. Bunun üzerine fiyatı kabul eden B.A. ile M.G. ilk etapta 50 bin TL verdi. Daha sonra da 15 gün içerisinde geri kalan parayı verdi.
Ancak bu süre içerisinde ne B.A.'nın, ne de kayınpeder M.G.'nin tapuyu sormak aklına gelmedi. B.A ile eşi eve taşınmaya hazırlandıkları sırada internet üzerinden satın aldıkları evin yine satılık olarak bu kez 235 bin TL fiyatla ilan edildiğini gördü. Bunun üzerine aracı şahsı arayan B.A., ilanın yanlışlıkla konulduğu cevabını aldı.
B.A.'nın dolandırıldığı ise tapu almaya gittiği gün ortaya çıktı. Aracı şahıslar, B.A.'yı sürekli oyalarken notere bir türü gelmedi. Dolandırıldığını anlayan B.A. ile kayınpederi durumu polise bildirdi.
Mağdur olduklarını iddia eden B.A. ile kayınpederinden şahısların eşkâl bilgilerini alan ekipler, zanlıları arama çalışmalarına başladı.
Editör: TE Bilişim