Öğrencilerin elde ettikleri başarılı sonuçlarla ailelerine ve Büyükşehir Belediyesi'ne büyük gurur yaşattıklarını dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, tüm öğrencileri tebrik etti.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM) bünyesinde öğrenim gören ve YGS-LYS ve TEOG sınavlarında başarı gösteren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Kültür Merkezi Lale Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustemehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Şube Müdürleri, MABEM sorumluları, öğrenciler ve veliler katıldı. Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan MABEM Müdürü Abdülkadir Çam, öğrencileri elde ettikleri sonuçlardan ötürü tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

9 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLMESİ PLANLANIYOR
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı da, MABEM'in 2007 yılında alınan Belediye Meclis kararı ile faaliyete başladığını belirterek, "MABEM, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün öncülüğünde 2015 yılı itibariyle bütün ilçelerimize yayılmıştır. MABEM'in başarı seviyesinin her geçen gün artmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl Yunusemre ve Şehzadeler'deki öğrenci sayımız 750'den bin 760'a, ilçelerimizde açılan şubelerde 4 bin 351'e ve toplamda 6 bin 111 öğrencimize hizmet verilmiştir. 17 ilçemizdeki MABEM kurslarında; 2016-2017 eğitim öğretim yılında 152 derslik, 310 öğretmen, 19 idareci ve 32 personeli ile yaklaşık 9 bin öğrencimize eğitim hizmeti verilmesini planlıyoruz" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZİN ÜNİVERSİTE VE LİSELERE YERLEŞMELERİ SAĞLANIYOR"
Başkanvekili Ziya Elmalı, "Eğitim Merkezlerimizde öğrencilerimize; zengin içerikli doküman ve yayınların temini, öğrenci başarı takip analizleri, veli bilgilendirme programları, aylık ve seri denemelerin uygulanması, öğrenci seviye gruplarına göre eğitim uygulaması, soru çözüm saatleri ve etütler yapılmaktadır. Öğrencilerimize eğitim öğretim süreci içerisinde yapılan; stres kontrol, bireylerin eğitimdeki rolü, başarı ve motivasyon seminerleri; meslek tanıtımları gibi çeşitli bilgilendirme toplantılarıyla öğrencilerimizin motivasyonları üst seviyede tutulmaya gayret edilmektedir. Ayrıca TEOG ve YGS-LYS sonuçları sonrasında rehberlik hizmeti verilerek öğrencilerimizin uygun lise ve üniversitelere yerleşmeleri sağlanmaktadır" diye konuştu.

"MERKEZDE BAŞARI ORANI YÜZDE 97"
MABEM'in eğitim-öğretim faaliyetleri sonunda önemli başarılar elde ettiğini belirten Başkanvekili ziya Elmalı, "Merkez ilçelerimiz Yunusemre ve Şehzadeler'de LYS-YGS programındaki 960 öğrencimizden; ÖSYM'nin sonuçlarına göre 912 öğrencimiz başarı göstererek başarı oranımız yüzde 97'ye ulaşmıştır. İlçelerimizde açılan tüm MABEM kurslarında yapılan eğitim-öğretim faaliyetleri sonunda LYS-YGS programındaki 4 bin 176 öğrencimizden; ÖSYM'nin sonuçlarına göre 3 bin 591 öğrencimiz başarı göstererek il geneli başarı oranı yüzde 86'ya ulaşmıştır. Fakülte bazında yerleştirme sonuçlarına bakıldığında 11 tıp fakültesi, 107 sağlık bilimleri fakültesi, 28 hukuk fakültesi, 103 mühendislik fakülteleri, 161 eğitim fakülteleri, 12 mimarlık fakültesi, 190 iktisadi idari bilimler fakültesi, 114 fen edebiyat fakültesi, 24 ilahiyat fakültesi, 28 iletişim fakültesi, 20 teknoloji fakültesi, 14 turizm fakültesi, 21 ziraat fakültesi, 7 havacılık ve uzay bilimleri fakültesi, 13 sosyal ve beşeri bilimler fakültesi, 11 uygulamalı bilimler fakültesi ve 452 öğrencimiz diğer fakültelere yerleşmişlerdir. Toplamda bin 316 fakültelere ve 973 yüksekokullara öğrencilerimiz yerleşmiştir" dedi.

"BAŞARI TEOG SONUÇLARINA DA YANSIDI"
Elde edilen başarıların TEOG sonuçlarına da yansıdığını kaydeden Başkanvekili Ziya Elmalı, "MABEM merkezde 785 öğrencimizi liselere yerleştirmiş bulunmaktayız. MEB yerleştirme sonuçlarına göre 29 öğrencimiz Fen Lisesine, 20 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesine, 452 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 190 öğrencimiz Mesleki Teknik Liselere, 11 İmam Hatip lisesine, 73 Özel liselere ve 10 öğrencimiz Açık Öğretim Liselerine yerleşmiştir. Diğer 15 ilçemizdeki MABEM kurslarıyla birlikte yapılan eğitim öğretim faaliyetleri sonunda; TEOG programında bin 843 öğrencimizi liselere yerleştirmiş bulunmaktayız. MEB yerleştirme sonuçlarına göre il genelinde 83 öğrencimiz Fen Lisesine, 44 öğrencimiz Sosyal Bilimler Lisesine, 973 öğrencimiz Anadolu Liselerine, 545 öğrencimiz Mesleki Teknik Liselere, 67 İmam Hatip lisesine, 109 Özel liselere ve 22 öğrencimiz Açık Öğretim Liselerine yerleşmiştir" dedi.

BAŞKANVEKİLİ ELMALI TÜM ÖĞRENCİLERİ TEBRİK ETTİ
Öğrencilerin elde ettikleri başarılarla büyük gurur yaşattıklarını belirten Başkanvekili Ziya Elmalı, "Ailenize, vatanınıza ve milletinize yararlı birer bireyler olmak istiyorsanız çok çalışın, okuyun, araştırın. Bu yolda önünüze çıkabilecek engelleri bertaraf edin. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyor, hepinizi gözlerinizden öpüyorum. 2016 sonuçlarında yüksek başarı gösteren tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÖDÜLLER PROTOKOL ÜYELERİNDEN
Gerçekleştirilen konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Ödül töreninde YGS-LYS ve TEOG sınavlarında başarı gösteren öğrencilere ödülleri Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ziya Elmalı, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Nursel Ustemehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İlişkiler Daire Başkanı Ergün Aksoy, Şube Müdürleri tarafından takdim edildi.

Editör: TE Bilişim