KESK Manisa Şubeler Platformu, bugün 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Topluluk adına açıklamayı, KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Manisa Şube Başkanı Ali Gök okudu. Üyelerinin FETÖ kapsamında haksızca işlerinden edildiğini öne süren Gök, şöyle dedi:

"Kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) kamunun tasfiyesine hız verildi. Darbe sonrasında OHAL uygulamalarıyla yaygın bir tasfiye başlatıldı. Haksız açığa almalar OHAL hukukuyla dahi açıklanamıyor. İş güvencemiz idari amirlerin hakkımızdaki görüşüne ve yargısına bırakıldı. Bazı konfederasyonlar muhbirlik hizmeti vermeye başladı. Seçilmiş belediye başkanları görevlerinden alınarak kayyumlar atandı, halkın iradesi gasp edildi. Belediyelerde çalışanların iş güvenceleri pamuk ipliğine bağlandı. Hukuksuz, haksız, asılsız, kanıtsız, sorgusuz sualsiz üyelerimiz FETÖ torbasına doldurularak KHK'la işinden ediliyor, kokteyl gerekçelerle açığa alınıyor, soruşturma ve kovuşturmaya maruz bırakılıyor."

"HUKUKSUZLUK DİZ BOYU"

Açığa alınan 11 bin 301 eğitimcinin 9 bin 800'ünün Eğitim-Sen'li olduğunu hatırlatan Ali Gök, şöyle devam etti:

"Okulların açılmasına 10 gün kala 11 bin 301 eğitim emekçisi yine bir kokteyl gerekçeyle açığa alındı. 9 bin 800'ü KESK'e bağlı sendikamız Eğitim-Sen üyesi. Ardından farklı illerde yeni soruşturmalar başlatıldı. Saldırı dalgası dur durak bilmiyor. 2016-2017 eğitim öğretim yılına öğrenciler öğretmensiz başladı, pek çok okul açılamadı, bir milyonun üstünde öğrencinin eğitim alma hakkı engellendi. Darbe sonrası, OHAL uygulamaları ve kanun hükmünde kararnamelerle 100 bini aşkın kamu emekçisi tasfiye edildi. Hukuksuzluk diz boyu. Hukuksuz uygulamalara, haksız yaptırımlara karşı konfederasyonumuz KESK'in tutumu nettir. Sadece kendi üyeleri için değil, hangi görüşten ve nereye mensup olursa olsun, tüm kamu emekçileri adına bu hukuksuzluğa karşı mücadele etmeye devam edecektir."

Açıklama ardından 'OHAL kaldırılsın', 'Terörist değil, kamu emekçisiyiz' ve 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganları atan grup, sessizce dağıldı.
Editör: TE Bilişim