Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Şehir Tiyatrosu işbirliğiyle Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı askeri bandosunun da katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitler, sevdiği şarkılar eşliğinde seslendirildi.
10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Şehir Tiyatrosu'nun işbirliğinde, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı askeri bandosunun katkılarıyla Kültür Merkezi Lale Salonu'nda ‘10 Kasım Atatürk'ü Anma Özel Programı' gerçekleştirildi. Etkinliğe Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Bilgen, Şehnaz Başaran ve Burak Aslay, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nde görevli Daire Başkanları, Şube Müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gecenin açılış konuşmasını Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün yaptı.

"CUMHURİYET'E VE ONUN İLKELERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ"
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 78'inci yılı olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Bıraktığı ölümsüz eserlerin varisi olmakla daima gurur duyduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. yılında onu her zamankinden daha iyi anlamak ve hatırlamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O'nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken en önemli unsur Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Cumhuriyet'e ve onun ilkelerine sahip çıkmaktır. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik, devletçilik, halkçılık, inkılapçılık ve laiklik Türkiye Cumhuriyeti'ni var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadır. Atatürk'ün, egemenliği kayıtsız şartsız millete ait bir yetki olarak gören anlayışı, Türkiye'mizin bugün sahip olduğu demokratik rejim açısından belirleyici bir öneme sahiptir" dedi.

"O'NUN İZİNDEYİZ"
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde yürümeye devam edeceklerini belirten Başkan Ergün, "Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir. Buna hiç şüphe yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükran duyguları içerisinde anıyor, bütün silah arkadaşlarına ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

UNUTULMAZ GECE
Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı, Şehir Tiyatrosu ve askeri bandonun sahne aldığı gecede Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatından kesitler anlatıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği şarkıların da seslendirildiği programda Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı solistleri, salonda bulunan vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı. Etkinlikte ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün canlandırılması, salondaki vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Gecenin sonunda hep bir ağızdan 10'uncu Yıl Marşı'nı söyleyen protokol üyeleri ve vatandaşlar, oyuncu ve sanatçıları ayakta alkışladı. Protokol üyeleri, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Özel Programı'nda emeği geçen orkestra şefleri ve solistlere çiçek takdim etti.

Editör: TE Bilişim