Manisa Barosu'nda hafta sonunda seçim heyecanı yaşanacak. Cumartesi günü yapılacak etkinlikler ve Pazar günkü oylama öncesinde mevcut başkan Ali Arslan ve Ümit Rona resmi olarak adaylığını açıkladı. Son anda bir değişiklik olmazsa bu iki isim başkanlık için yarışacak.
Manisa Barosu hafta sonunda yeni başkanını belirleyecek. Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere iki gün sürecek olan kongre öncesinde resmi olarak şu ana kadar iki isim adaylığını açıkladı. Mevcut başkan Ali Arslan göreve talip olurken avukat Ümit Rona da ‘Yarışta ben de varım' dedi.
"TEMİZ BİR SEÇİM OLACAĞINA İNANIYORUM"
Mevcut başkan Ali Arslan, seçim öncesinde yaptığı son değerlendirmede, "Olağan kongremizi yapıyoruz. Cumartesi günü konuşmalar, yönetim kurulunun ibra edilmesi, mesleğinde 25, 40 ve 50 yılını dolduranlara plaket verilmesi törenleri yapılacak. Bunun dışında da kongrede aday olacak olanlar belirlenecek. Şu andaki duruma göre Baro Başkanlığına ben ve Ümit Rona aday. Seçimlerimizin her zaman olduğu gibi düzeyli bir şekilde geçeceğine inanıyorum. Sonuçta hepimizi mesleğimize ve ülkemize hizmet etmek amacındayız. Hukuka ve demokrasiye katkıda bulunmak istiyoruz. Bu anlamda bu görevlere talip olan kişiler büyük bir özveriyle bu görevlere talip oluyorlar. Olağan kongremizin başarılı geçmesini diliyorum. Aday olacak arkadaşlarıma da şimdiden başarı diliyorum." dedi.
"DEMOKRAT, KATILIMCI, CUMHURİYETÇİ VE CESUR BARO SLOGANIYLA YOLA ÇIKTIK"
Seçim öncesinde telefonlar ulaştığımız diğer aday Ümit Rona da seçimlerin herkes için hayırlı olması temennisinde bulundu. Rona açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Manisa Barosu'nda yapılacak seçimler çok önemli. Çünkü baroların Türk Hukuku'ndaki yeri bizim için çok önemli. Biz o anlamda cumartesi günü yapılacak kongrenin ve Pazar günü yapılacak seçimlerin hem Türk hukuk camiasına hem Manisa Barosu'ndaki avukat meslektaşlarımıza hem de Türkiye'deki tüm avukatlar adına hayırlı olmasını diliyorum. Demokrat, katılımcı, cumhuriyetçi ve cesur baro sloganıyla yola çıktık. İlkeler ve duruş çok önemli. Bu anlamda biz meslektaşlarımızın hem mesleki sorunlarıyla ilgilenmeyi ve mesleki sorunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapmayı, hem de aynı zamanda Türkiye'deki hukuk sistemindeki çarpıklıklar konusunda ciddi söylemlerle topluma ve kamuoyuna doğru mesajlar vermeyi düşünüyoruz. Üzerimize düşen görevi yapıp hukukun üstünlüğünün tesis edilmesini ve bütün meslektaşlarımızın avukatlık mesleğini yaparken yaşadıkları sorunlarda avukatın gücünü ortaya koyacak bir anlayışı tesis etmek istiyoruz. Bu seçimlerin de demokratik bir yarış şeklinde huzurlu bir şekilde geçmesini temenni ediyoruz."
Editör: TE Bilişim