Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp kullanıcılarının en çok istediği özelliklerden birisi olan GIF desteği WhatsApp'a eklendi.

Şirket bu özelliği sessiz sedasız test ederken yaşanan bir sızıntı ile GIF planı deşifre olmuştu.. Giphy ile hareket etme kararı alan WhatsApp'ta popüler GIF'lere anında ulaşmak son güncellemeyle mümkün.

Yeni güncelleme ile artık uygulamada paylaşılan GIF'ler otomatik olarak oynamaya başlayacak. Bu özelliği kullanmak için mesajlaştığınız sekmedeki 'fotoğraf/video paylaşımı'nı seçmeniz ve açılan ekranın sol alt köşesindeki 'Gif ara' ikonuna dokunmanız yeterli..

Facebook'un zamanında 19 milyar dolara satın aldığı uygulama kendi kulvarındaki birinciliği kimseye bırakmıyor. Gif özelliğinin kendisini pek etkilemeyeceğini düşünenler aslında yanılıyor. Eğer gif kullanımını bilirseniz bu özellik çok keyifli bir hale bürünebilir.

Çünkü gif özelliği ile kendi giflerinizi oluşturmanıza fırsat tanınacak. Bu sayede programlarla bile yapmakta zorlandığınız gifleri çok kolay şekilde yapabileceksiniz.

İşin en güzel yani ise kendi foto galerinizde kendinize veya sevdiklerinize ait fotoğraflardan gifler oluşturabileceksiniz.

Sadece yaptığınız ya da yapacağınız gifler değil sizi kendine çekecek olan. Giphy ile yapılan anlaşma ile birlikte dünyanın en popüler giflerine de ulaşabileceksiniz.
Editör: TE Bilişim