Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, T tipi kapalı ve açık cezaevi ile E tipi kapalı ve açık cezaevlerinde toplam 2 bin 804 mahkumun kaldığını açıkladı. Şimşek, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası yapılan FETÖ operasyonları nedeniyle cezaevlerindeki güvenliğin de arttırıldığını belirtti.
15 Temmuz Darbe Girişimi ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Manisa'da da yürütülen FETÖ operasyonları, kentteki cezaevlerinin doluluk oranını arttırdı. Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, ildeki 4 cezaevinde toplam 2 bin 804 mahkumun kaldığını söyledi. Şimşek, FETÖ operasyonları ardından Manisa'daki cezaevlerinin güvenliğini arttırdıklarını ifade etti.
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, cezaevleri doluluk oranıyla ilgili bilgiler verirken, "Türkiye'de olduğu gibi cezaevleri doluluk oranı Manisa'da da fazla. Bu yalnızca Manisa'nın sorunu değil. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi sonrasında da mahkum sayısı arttı. Cezaevlerindeki doluluk oranının azaltılmasıyla ilgili önemli çalışmalar yapıyoruz." dedi.
2 BİN 804 MAHKUM
Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlü sayılarını açıklayan Başsavcı Şimşek, "Şu an T Tipi Kapalı Cezaevi'nde 668'i hükümlü, 720'si tutuklu olmak üzere toplamda bin 338 mahkum kalıyor. E Tipi Açık Cezaevi'nde de 185 hükümlü var. E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 480'i hükümlü, 435'i tutuklu olmak üzere 915 mahkum barınıyor. Tutukluların 197'siyse FETÖ'den dolayı cezaevinde. T Tipi Açık Cezaevi'nde de 316 hükümlü var." diye konuştu.
CEZAEVLERİNİN GÜVENLİĞİ ARTTIRILDI
Öte yandan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, 15 Temmuz Darbe Girişimi ardından tutuklanan FETÖ üyeleri sonrasında cezaevlerindeki güvenliğin büyük ölçüde arttırıldığının altını çizdi.
Şimşek, "Bu aslında tüm Türkiye'de alınan bir önlemdir. FETÖ operasyonları sonrası tüm cezaevlerinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Bazı cezaevlerine uçaksavarlar yerleştirildi. Manisa'da da cezaevindeki güvenliğimizi yükselttik. Cezaevleri içerisindeki güvenlik sistemlerini iyileştirdik. Cezaevi dışında da güvenlik ekiplerimizi arttırdık. Manisa'daki cezaevlerinin güvenliğiyle ilgili en ufak bir sorun yoktur. Herkesin içi rahat olsun" ifadelerini kullandı.
Özel Haber: Berfin ADICAN

Editör: TE Bilişim