MANİSA'DA 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 1991-1992 yıllarında Niğde'de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan ve Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ruhsar Sözen İkiz'e çiçek takdim edildi.
Manisa'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi tarafından Kültür Sitesi Lale Salonunda kutlama programı düzenlendi. Gediz Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen programın sunuculuğunu 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesindeki en önemli isimlerden biri olan Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in 1991-1992 yıllarında Niğde'de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olan ve bugün Gediz Anadolu Lisesinde görev yapan Ruhsar Sözen İkiz gerçekleştirdi.
Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Şehzadeler Gediz Anadolu Lisesi Müdürü Bülent Tonoz, eğitimin gelişmenin ve değişmenin bir anahtarı olduğunu söyleyerek, tarihte büyük devletlerin oluşmasında ve dehaların yetişmesinde hep öğretmenlerin emeğinin olduğunu söyledi. Tonoz, "Çok yakın bir geçmişte 15 Temmuz gecesinde milletimizin geleceğine saldıran bir kanlı darbe girişimi yaşandı. Başta Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bir kanlı darbe girişimi engellendi, milletimizin direnişiyle demokrasi kazandı. Milletimizin söz konusu vatan olduğunda gücünün, iradesinin ve kararlılığının çocuklarımıza ve gençlerimize aşılayan, Kurtuluş Savaşı'nda yakılan bağımsızlık meşalesini şehitlerimizin ve gazilerimizin ruhuna nakşedenler ve kutsal değerler uğranda canını feda etme bilincini bu toplumun gönlüne yerleştirenler bu milletin aziz öğretmenleridir. Ömer Halisdemir'i ve nice Ömer Halisdemirleri bağrında saklayan bu vatan topraklarına gönlünü, ruhunu ve bilgisini katan öğretmenlerimizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş ise, "Binlerce yıldır insanlık onuru ile bayraklaşan, gelecek nesillerin mesuliyetini içinde barındıran meslektir öğretmenlik. Öğretmenlik; sevgi ve fedakarlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin en güzel yoludur. İnsan yaratılmışların en seçkini, en donanımlısı, en bilinçli olanı; ama aynı zamanda en vahşi, en acımasız, en anlaşılmaz davranışların da sahibi. Onun için insan hayatında eğitim; davranışları doğru yönlendirmede ve diğer hemcinslerinin haklarının çiğnenmesinin engellenmesinde birinci derecede etkilidir. Öğretmen işlevini yerine getirirken bu önceliği asla ihmal etmemelidir. "Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır" sözü icra ettiğimiz mesleğin ne kadar onurlu ve yüce bir gayeye hizmet ettiğini göstermesi bakımından anlamlıdır. Kadim değerlerin günübirlik çıkarlara feda edildiği günümüzde bu kutlu sanatı en güzel biçimde icra etmek durumundayız. Bunun için de heyecanımızı diri tutmalı ve ideallerimizi yeniden kuşanmalıyız. Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, şöhret ve makamdan öte şüphesiz erdem ve bilgeliktir. Yüreğimizi, ruhumuzu en büyük erdemlerle tezyin ve teçhiz etmeli ve bu amaçlarımızdan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz. Medeniyet de hiç şüphesiz bu onuru taşıyan fedakar ve cefakar öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diler, görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Yüce Allah'tan (CC) rahmet dileyerek, minnet ve şükranla yâd ediyorum" diye konuştu.

YENİ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ
Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan 30 öğretmen yemin ederken, emekliye ayrılan 10 öğretmene ise hizmet şeref belgesini Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer takdim etti. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cü generali vurduktan sonra hainler tarafından şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in 1991-1992 yıllarında Niğde'de Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliğini yapan Gediz Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ruhsar Sözen İkiz programın sunuculuğunu yaptı.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haydar Kaşıkçı programın sonunda Ruhsar Sözen İkiz'e çiçek takdim ederek teşekkür etti.
Programda ayrıca 15 Temmuz gecesiyle ilgili bir de sunum yapıldı.
Editör: TE Bilişim