TBMM bünyesinde 15 Temmuz sonrasında kurulan FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, 2008 ile 2012 tarihleri arasında Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği yapmış Ali Suat Ertosun'un ağzından Ergenekon ve Balyoz davalarında yaşanan kumpas süreçlerini dinleyecek.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi ardından TBMM'de kurulan ve aralarında AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ'ın da üye olarak bulunduğu FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, siyasal iklime damga vurmuş isimleri yaşadıklarını anlatmaya çağırıyor.

FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıda, eski HSYK üyesi Manisalı Ali Suat Ertosun'un da aralarında bulunduğu birçok ismin komisyonda dinlenmesi talebinde bulundu.

"ERTOSUN, KUMPAS DAVALARININ PERDE ARKASINI BİLİYOR!"

Manisa Olay Gazetesi'ne özel açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Ali Suat Ertosun'un Ergenekon ve Balyoz davalarının perde arkasını bildiğini söyledi. Aytun Çıray, "Ali Suat Ertosun bir dönem HSYK üyeliği yaptı. O dönemde HSYK, 2010 referandumu sonrası yeniden dizayn edilmişti. Ergenekon ve Balyoz davaları bu dizayn üzerinden yürüdü. Bu kumpas davalarının hakimleri HSYK tarafından atandı. Mahkemeler de buna göre şekillendirildi. Ali Suat Ertosun bu davaların perde arkasını biliyor. Gördüklerini anlatmasını istiyoruz" dedi.

Öte yandan eski HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'un HSYK üyeliği yaptığı dönemde darbeye teşebbüs ve silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçlamalarıyla Ergenekon ve Balyoz davaları açılmış, bu davalarda yargılanan yüzlerce asker cezaevine gönderilmişti. Yıllar sonra davaların Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından yönetilen bir kumpas süreci olduğu belirlenmiş ve sanıklar tahliye edilmişti.

ÖZEL HABER: BERFİN ADICAN
Editör: TE Bilişim