Avrupa Birliği'nin öğrenci değişim programı olan Erasmus'un spor projeleri kapsamında Polonya'da düzenlenen boccia yarışmasına katılan Somalı engelli sporcular, Türkiye'ye üçüncülük madalyası ile döndü.

Soma Sağlık, Sosyal ve Eğitim Vakfı (SOSEV) bünyesinde faaliyet gösteren sporcular, yarışma dönüşü yöneticilerle birlikte Belediye Başkanı Hasan Ergene'yi ziyaret ettiler. Başkan Ergene, engelli sporcuları ve yöneticileri kutlayıp çeşitli armağanlar verdi.

ASANSÖR ENGELİ

Daha sonra Kaymakam Ahmet Altıntaş'ı da ziyaret etmek isteyen sporculara, kaymakamlık binasında asansör olmadığı ve dördüncü kattaki makama çıkmanın sorun olacağı bilgisi verildi. Ancak bu isteği geri çevirmek istemeyen Kaymakam Altıntaş, yaklaşık 100 metre mesafedeki belediye hizmet binasına giderek engelli sporcuları ve yöneticileri kutlayıp başarılarının devamını diledi.

SOSEV Başkanı Mustafa Bayraktar, ortakları arasında Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve Polonya'nın yer aldığı projede Gürcistan'ın da katılımcı ülke olduğunu belirterek, "Bu projenin amacı engelli bireylere boccia oyununu öğretecek antrenörler yetiştirip, herkes için spor bilinciyle yaşamlarımıza renk ve hareketlilik kazandırmak. 5 ülkede yapılan aktiviteler ve Gürcistan' da gerçekleşen küçük çaplı eğitimle, geçen bir yılın sonunda 5 Ekim-12 Ekim tarihleri arasında Polonya'nın Poznan kentinde kapanış faaliyeti olarak bir yarışma düzenlendi. Vakfımızı temsilen Proje Koordinatörü Şeyda Diker, proje katılımcıları Fatih Akalın, Müberra Akalın, Batuhan Mutlu, Selin Çevik ve Özgen Özdemiroğlu ile sporcularımız Mustafa Çakmak, Berkan Maraş ve Muharrem Solak'ın katıldığı uluslararası yarışmada sporcularımız üçüncü olarak bizleri mutlu etti. Kaymakam ve belediye başkanımızın ilgileri, yanı projler konusunda bize güç verdi" dedi.

Editör: TE Bilişim