MİLLİ Eğitim Bakanlığı, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) darbe girişiminin ardından illere gönderdiği 'okullarda güvenlik önlemlerini' içeren genelge kapsamında Manisa Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi çevresini jiletli tel örgü ile örmesi tepkilere neden oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri konuya ilişkin inceleme başlatacaklarını bildirdi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, FETÖ/PDY'nin darbe girişimiyle birlikte başta okullar olmak üzere tüm birimlerinde güvenlik tedbirlerinin olağanüstü seviyeye çıkarılmasını kararlaştırdı. Konuyla ilgili illere "Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri" konulu bir genelge gönderdi. Manisa'da da okullarda bu kapsamda güvenlik tedbirleri alındı. Şehzadeler İlçesi Manisa Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi'nde ise okul yönetimi duvarı üzerinde yer alan demir korkulukların üzerini jiletli tel örgü ile çevirdi. Yaklaşık 2 bin 800 öğrencinin öğrenim gördüğü okul, alınan tedbir ile cezaevine andırması tepkilere neden oldu. Bu duruma öğrenciler kadar velilerde tepki gösterdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bakanlığın talimatıyla okullarda güvenlik önlemlerinin arttığını fakat jiletli tel örgüyle okul yönetimin durumu abarttığını söyledi. Yetkililer, ayrıca okul için inceleme başlatacaklarını da belirtti.
Editör: TE Bilişim