Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, televizyon ekranlarında ‘Askerin görevi hayatını vermek, bunun için maaş alıyorlar' sözlerine ateş püskürdü. Açıklamanın art niyetli olduğunu vurgulayan Taydaş, "Böyle saçma sapan bir açıklama olmaz. Askerimiz, polisimiz vatan ve millet için oralara gidiyorlar. Ülkenin toprak bütünlüğünü korumak, birlikteliği korumak için hayatını kaybediyorlar." dedi.

1 Kasım seçimlerinde aday gösterilemeyen eski AK Parti Milletvekili ve köşe yazarı Muhsin Kızılkaya, "Askerlerin görevi hayatını vermek, bunun için maaş alıyorlar, bana ekstra bir iyilik yapmıyorlar" sözleri tepki çekti. Televizyon kanalında katıldığı bir programda tepki çeken sözler sarf etti. Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'un "Şunu unutmayın o insanlar hayatlarını veriyorlar" sözleri üzerine Muhsin Kızılkaya'dan tepkiye sebep olan sözler geldi. Kızılkaya "O ayrı bir şey. Zaten işi o, maaş alıyor. O insanların görevi hayatını vermek ve onun için maaş alıyor. Ekstra bana bir iyilik yapmıyor" diye konuştu. Kızılkaya'nın bu sözleri üzerine tepki gösteren Ahmet Yavuz "Böyle söylerseniz şehitlerin kemiklerini sızlatırsınız" dedi.
Kızılkaya'nın sözlerini değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Ümit Taydaş, yapılan açıklamayı büyük bir şiddetle kınadığını söyledi. kendisine telefon aracılığıyla ulaştığımız Taydaş, "Ölmek için para alıyorlar diye bir şey var mı? Askerimiz, polisimiz vatan ve millet için oralara gidiyorlar. Ülkenin toprak bütünlüğünü korumak, birlikteliği korumak için hayatını kaybediyorlar. Kim para için ölür? Öldükten sonra parayı kullanma durumu var mı şehit olan kardeşlerimizin? Böyle bir açıklama olamaz. Bu çok mantıksız, akıl dışı bir konuşma. Kabul edilemez, şiddetle kınıyorum. Hele hele bu süreçte; IŞİD'le, PKK ile FETÖ ile mücadelenin sürdüğü bu dönemde teröre karşı tam bir birliktelik oluşturmak gerekirken bu tür açıklamaların yapılmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz. Bizim askerimiz de polisimiz de asil insanlardan oluşur. Bu mücadeleyi yaparken de şehitlik mertebesine ulaşabileceklerini, gazi olabileceklerini bilirler. Ülke sevgisiyle oralara giderler. Bu açıklamalar ayıptır, yanlıştır." dedi.
Kızılkaya'nın köşe yazarı olduğunu hatırlatan ve yazar olacak kadar tecrübeli birinin bu açıklamasını gaf olarak değerlendirmenin yanlış olacağını dile getiren Taydaş, şöyle konuştu: "Burada Kızılkaya kesinlikle art niyetlidir. Bunca acılı aileye bir acı daha vermiştir. Daha dün Alaşehir ve Salihli'de iki şehit verdik. Aileleri perişan. Bu cümleler şehadetin maneviyatına gölge düşürür ve işi basitleştirir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin geleceğine katkı sunan açıklamalar yerine bu tür küçük düşürücü açıklamalar yapması art niyetten başka bir şey değildir. ‘Bu insanlar para için orada, çok da üzülmeye gerek yok' algısı oluşturmak son derece yanlıştır. Böyle saçma sapan bir açıklama olmaz."
Editör: TE Bilişim