Türk Yerel Hizmet Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Ali Algın, 677 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile görevden uzaklaştırılan sendika üyesi memurların ihraç edilmesine anlam veremediğini söyledi. İhraç edilen memurlar arasında bulunan Cem Çöllü'ye de sahip çıkan Algın, ""Cem Çöllü kardeşimizdir. Ülkü ocaklarında yetişen, şehidimizin emanetidir. Şahsen kesinlikle PDY ile bir alakasının olmadığını biliyorum. Cem Çöllü ülkücüdür. Ülkücüden FETÖ'cü olmaz." dedi.



Olağanüstü Hal kapsamında 677 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile Manisa'da 23 Manisa Büyükşehir Belediyesi personeli ve 25 ilçe belediye personeli görevden ihraç edildi. Türk Yerel Hizmet Sen Manisa Şube Başkanı Mustafa Ali Algın koyula ilgili basın açıklaması düzenledi. Kamu Sen İl binasında düzenlenen açıklamaya merkezden ve ilçelerden çok sayıda katılım sağlandı. Algın, son yayımlanan kararname ile Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan ihraçlara tepki gösterdi.

Başkan Algın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere 15 Temmuz'da başlatılan bir kalkışmadan sonra bugüne kadar ilke genelinde KHK'lar ile devlet memurluğundan çıkarılan memur arkadaşlarımıza bir yenisi daha eklendi. Bakanlar Kurulu'nda alınmış KHK ile kurumlarda görevli olan kişiler görevlerinden alındı. Bu kişilere herhangi bir tebligata yapılamaz denilmektedir. Bu kapsamda Türkiye genelinde toplamda 15 bin 652 kişi ihraç edildi. Bu kişilerden 2 bin 349 kişisi mahalli idarelerde görev yapmaktaydı. Manisa il genelinde Manisa Büyükşehir Belediyesi MASKİ ve ilçe belediyeleriyle birlikte 53 kişi ihraç edildi. Biz Türkiye sevdalısı bir sendika olarak diyoruz ki at izi it izine karıştı. Bu yanlışlardan bir an önce dönülmesini arzu etmekteyiz. Bu arkadaşlarımızdan bazıları sırf çocukları özel okulda okuması, kredi kartı kullanmalarından dolayı ihraçlarını kabul etmek mümkün değildir. Yıllardır Kamu-Sen'e bağlı sendikalarda bulunmuş, belediye başkan adalığı ve milletvekili adaylığı bulunan Cem Çöllünün ihraç edilmesini anlamıyoruz. Biz bu yanlıştan bir an önce dönülmesini arzu etmekteyiz. Talebimiz bu."


PDY ile ilgisi olmayan memurların görevden uzaklaştırılmasına anlam veremediklerini dile getiren Algın, "Cem Çöllü kardeşimizdir. Ülkü ocaklarında yetişen, şehidimizin emanetidir. Şahsen kesinlikle PDY ile bir alakasının olmadığını biliyorum. Cem Çöllü ülkücüdür. Ülkücüden FETÖ'cü olmaz. 45'e yakın üyemizden eminiz. FETÖ ile bağlantıları yoktur. Bankalardan kredi kart, maaş alıyor diye atılması doğru değil. Genel Merkez'le görüştük, birini valiliğe birini başbakanlığa göndereceğiz. Ankara'da avukatımız var. Üye olan arkadaşlarımızın davaları açılacaktır. AİHM'E kadar gidileceğini belirtmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim