CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ‘bir adam gibi ölmek var, bir de madam gibi' sözlerinin cinsiyetçi ve kadınları aşağılayan bir tarzda olduğunu ifade etti. Biçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

"ÖLECEKSEK ADAM GİBİ ÖLELİM" DEMİŞTİ

Trabzon ziyaretinde 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Öleceğiz. Bir adam gibi ölmek var, bir şey söyleyecektim ama onu söylemeyeceğim, bir de madam gibi ölmek var. Ölelim ama adam gibi ölelim." İfadelerini kullanmıştı.


BİÇER, ERDOĞAN'I CİNSİYETÇİLİKLE SUÇLADI

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer bugün katıldığı bir toplantıda basın mensuplarına gündemle alakalı açıklamalar yaptı. Biçer, Erdoğan'ın ‘öleceksek adam gibi ölelim, madam gibi değil' sözlerini cinsiyetçi buldu ve konuyu hukuk yoluna taşıyacağını belirtti.
Biçer yaptığı açıklamada, "Ülkemizde kadınlarımızı her gün ya teröre ya da şiddete kurban gidiyor. Öyle ki ülkenin en yetkili ve en önemli kişisi televizyonlara çıkıp ‘öleceksek madam gibi değil, adam gibi ölelim' diyor. Bu cinsiyetçi, kadın haklarını hiçe sayan ve kadınları aşağılayan sözlerin elbette bir cevabı olacak. Bunu da ilk defa buradan açıklamak istiyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözleriyle ilgili cinsiyetçilik ve kadınları aşağılama suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunacağım." diye konuştu.
Editör: TE Bilişim