İş adamı İhsan Kalkavan hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yakalama kararı çıkarıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce dinlenen H.P, Kalkavan'ın Gülen davaları için hakimlere milyonlarca lira rüşvet verdiğini iddia etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı hakimliğe başvurarak, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Kalkavan hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti.


HAKİMLERE RÜŞVET İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında daha önce dinlenen Colorado imamı H.P, İhsan Kalkavan'ın o dönem İstanbul imamı olan A.K ile birlikte Fethullah Gülen davaları için Ankara'daki hakimlere milyonlarca lira rüşvet verdiğini anlatmıştı.



İhsan Kalkavan kimdir?

1948 yılında İstanbul'da dünyaya gelen İhsan Kalkavan, İlk ve orta okul eğitimini İskenderun Lisesi'nde, lise eğitimini ise Mersin Tevfik Gür Lisesi'nde tamamlamıştır. Lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Yüksek Okulu'nu kazanan Kalkavan, 1975 yılında bu bölümden mezun olmuştur. Üniversite eğitimine başlamadan önce, 1968 yılında ticari yaşama atılan Kalkavan, Yusuf Kalkavan ve Oğulları Şirketi'nde hissedarlık ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. 1975 yılında ekstradan bir eğitim daha alan İhsan Kalkavan, bunu Uzak Yol Güverte Zabiti, yani kaptanlık hususunda almıştır. 1978 yılında babasının trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi üzerine, kardeşleriyle birlikte tekrardan bir şirket kurmuş ve eski şirketlerin yönetimini buraya bağlamıştır. Asya Finans, Işık Sigorta gibi şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Kalkavan, Türkiye'nin gemi sayısı ve tonajı baz alınırsa en büyük filolarından birisine sahiptir. Evli olan İhsan Kalkavan üç çocuk babasıdır.
Editör: TE Bilişim