Edinilen bilgiye göre, Turgutlu'da yaşanan olay sonrası Manisa İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekiplerin çalışmalarının ardından yakalanarak tutuklanan D.K. hakkında, 2 kişiden daha polise şikayet geldi.

Polise başvuran kimlik bilgileri açıklanmayan bir kadın, olay günü park yakınında otomobilinin altına bakan D.K'nin elinde bulunan maddeyi üzerine atması sonrası yere düştüğünü, yanına gelen kişinin kendisine hakaret ederek "sözle taciz"de bulunduğunu öne sürdü.

D.K'ya ilişkin şikayette bulunan 16 yaşındaki kız çocuğun ise otomobiliyle yanından geçtiği sırada "elle taciz"de bulunduğu gerekçesiyle şikayetçi olarak araç plakasını verdiği öğrenildi.

D.K'nin kadın ve kız çocuğu tarafından teşhis edildiği bildirildi. Zanlının da kadının suçlamasını kabul ettiğini, otomobilinin alt kısmına bakarken "kendisini izlediği gerekçesiyle" bu davranışı sergilediğini söylediği öğrenildi.

99 ARAÇ İNCELENDİ

Öte yandan, olayın ardından failin belirlenmesi ve yakalanması için polisin sürdürdüğü çalışmanın da ayrıntıları öğrenildi.

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiçin talimatları doğrultusunda, olayı soruşturmak ve faili yakalamak için Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 10 kişilik özel ekibin, bölgede bulunan tüm güvenlik kamera kayıtlarını incelediği, görgü tanıklarından tüm ayrıntıları almaya çalıştığı öğrenildi.

Zanlının bindiği otomobilin plakasının tespit edilememesi nedeniyle, ilçede bulunan aynı marka ve modeldeki 99 aracı tek tek incelemeye alan ekiplerin, araç sahiplerinden eşkale uyan 18 kişi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdığı belirtildi. Polislerin, görüntülerde net seçilemeyen plakadaki harf grubunun benzerliğiyle zanlının ağabeyinin üzerine kayıtlı otomobile ulaştığı, ardından da D.Kyi tespit ettiği kaydedildi. Tuğla fabrikasında çalışan, haberler nedeniyle 2 gündür işine gitmeyen D.K, otomobili tamir için sanayi sitesine gidince gözaltına alındı.

Emniyete ilk ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen D.Knin, güvenlik kamera görüntüleri gösterilince olayı kabul ettiği öğrenildi.
DELİLLER ÜZERİNE SERBEST BIRAKILDI

Zanlının yakalanmasına yönelik sürdürülen takip sırasında, aynı marka ve modelde araç sahibi olduğu ve eşkal benzerliği nedeniyle gözaltına alınan, mağdur ve tanıklar tarafından da "saldırgana benzetilmesi" üzerine mahkemece tutuklanan M.Tnin, serbest bırakılmasında da polisin topladığı delillerin rol oynadığı belirtildi.

Polisin, olay saatinde M.Tnin evinden çıkmadığına ve otomobilinin evinin önünde park halinde olduğuna ilişkin güvenlik kamera kayıtlarına ulaşmasının ardından, bu görüntüleri mahkeme heyetine sunarak serbest kalmasını sağladığı kaydedildi.

Öte yandan zanlı D.Knin "yanlış iğne" nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl yürüyemediği ve tedavi gördüğü, bu nedenle psikolojik sorunlar yaşadığı ve ilaç tedavisi uygulandığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim